TORNAR

S'inicia la darrera fase de restauració de les muralles del castell de Boixadors

cultura
Dimecres, 1 juliol 2009. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Diputació de Barcelona ha engegat la darrera fase de restauració de les muralles que envolten el conjunt monumental del castell de Boixadors, al municipi de Sant Pere Sallavinera. Els treballs s'emmarquen en l'actuació que des de fa anys promou l'Ajuntament per donar a conèixer a la població el monument més emblemàtic de la contrada.

EL Castell de Boixadors - fotografia de la Diputació de Barcelona

La fase d'obres que ara comença està finançada pel Ministeri de Foment, amb la direcció tècnica i científica de la Diputació, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. L'objectiu general de la intervenció és conservar aquest conjunt monumental, posant-lo a l'abast de la població i donant un sentit museístic a les restes arqueològiques. A més de la visita al castell i al temple, és previst que en un futur s'hi celebrin actes socioculturals com ara concerts o espectacles.

La restauració del conjunt medieval, constituït pel castell de Boixadors i l'església de Sant Pere, que es remunten al segle XI, es va iniciar el 1971, quan els propietaris el van cedir al consistori amb la condició que aquesta institució se n'encarregués del manteniment. Des d'aleshores s'han restaurat el temple i la torre de vigia, i, a partir de 1998, s'han fet treballs d'investigació històrica i arqueològica, de consolidació i de restitució d'algunes parts que estaven colgades o ensorrades, tant a l'interior del recinte com als murs que l'envolten.

El castell de Boixadors

Formava part del sistema de defensa de la Marca Hispànica. Originalment era una torre de vigia entorn a la qual es van anar construint dependències diverses als segles següents, fins a formar el recinte que ens ha pervingut.

Des de l'any 2004, en què es va acabar l'adequació provisional del recinte per obrir-lo al públic, l'Ajuntament, amb la voluntat de difondre el seu coneixement històric i singular, organitza alguns diumenges de cada mes visites guiades al castell, tot i que està en procés de restauració.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.