TORNAR

La Vegueria Penedès es reivindica en l'àmbit digital

anoiadiari·cat participa activament en les II Jornades de la Penedesfera

Dilluns, 15 juny 2009. 17:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Vendrell ha acollit divendres i dissabte les II Jornades de la Penedesfera, la comunitat de blocaires de la futurible Vegueria Penedès. Si sobre el paper aquesta vegueria és més que dubtosa, a Internet és ja una realitat totalment viva, amb blocaires i internautes de totes les comarques que hi participen decididament. anoiadiari·cat també hi va ser present, participant en una de les taules rodones que s'hi van organitzar, sobre el present i futur dels mitjans de comunicació.

El coeditor d'anoiadiari·cat Bernat Ferrer va compartir taula amb el director de l'Avui.cat, Salvador Cot; el cap de redacció d'El 3 de Vuit, Joan Raventós; el director de Vilanova Digital, Carles Castro, i el fundador de Tendencias.tv, Xavier Güell. La majoria dels ponents van posar en qüestió la viabilitat del format paper en l'àmbit dels diaris i setmanaris comarcals, o si més no dels actuals formats de diaris i setmanaris comarcals, perquè aporten una informació que moltes vegades el lector ja ha conegut durant la setmana mitjançant altres canals. També van coincidir en l''amenaça' que suposa Google en l'àmbit publicitari, en tant que es nodreix dels continguts que generen els mitjans per a poder vendre la seva pròpia publicitat.

Cot també va mostrar-se summament orgullós de la bona acollida que han tingut les edicions locals de l'Avui a Terrassa i Sabadell, que han aconseguit trencar la barrera lingüística que moltes vegades afecta la premsa en català per part de l'audiència castellanoparlant. Com que l'internauta no ha de pagar pels continguts que consulta, a Internet visita tant pàgines en català com en castellà o en anglès si el contingut li interessa. 'Estem molt orgullosos dels comentaris en castellà que es fan a l'Avui Terrassa i a l'Avui Sabadell', va dir, una situació que també es dóna a anoiadiari·cat.

Benach reconeix que cal que els polítics siguin més 2.0

A l'acte inaugural de divendres hi van assistit, entre d'altres, l'eurodiputada Izaskun Bilbao i el president del Parlament, Ernest Benach. Benach, que també va dir que un dels factors clau del món 2.0 era 'potenciar la interacció', va destacar que l'objectiu també era reflexionar sobre les noves maneres de fer política i com aconseguir que aquestes siguin una realitat. Va explicar que actualment el que existeixen són 'plantejaments teòrics' però que cal que al llarg d'aquest segle XXI acabi 'esclatant' aquest nou sistema de fer política i que al mateix temps, ajudarà els polítics a apropar-se a la ciutadania.

Reconeix que cal que les administracions i els mateixos integrants del món de la política facin un esforç per adaptar-se als nous temps i als nous sistemes de comunicació. Benach ha detallat que no hi ha un model definit i únic per aconseguir l'apropament al món 2.0 però ha insistit en que la filosofia a perseguir és 'compartir la intel·ligència'. 'Parlar amb la gent més que parlar a la gent' és una de les fites que els polítics han de perseguir en els propers temps, ha conclòs el president del Parlament.

Les primeres jornades de la Penedesfera van tenir lloc el juny del 2008 amb l'objectiu de tenir una instantània de la realitat social penedesenca gràcies a la transversalitat dels blocs. Un cop assolida aquesta fita amb èxit, el 2009 pretenia conèixer i debatre quina era la presència d'organitzacions, col·lectius, empreses i persones a la xarxa amb ponents de relleu i un esdeveniment configurat a través del portal de la Penedesfera. Uns 500 blocaries formen part de la Penedesfera, fet que el converteix en una de les comunitats blocaires més importants de tot el país.

Entre els blocaires anoiencs que hi van ser presents, s'hi van comptar Pol Gomà, Ricard Espelt i Josep M. Torras Payerol, entre d'altres.


1 Comentaris

J

Josep M.Torras Payerol

Igualada

16 de juny 2009.18:51h

Respondre

Fotografies de penedesfera II
http://www.igualadi.com/2009/06/penedesfera-ii-el-vendrell.html

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.