TORNAR

IPV, PP Vilanova i la regidora no adscrita sol·liciten un ple extraordinari pel cadastre

Cividanes: 'L'equip de govern ha fet una gran patinada'

politica
Dimarts, 9 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tres dels grups a l'oposició de Vilanova del Camí han sol·licitat un ple extraordinari per posar sobre la taula quatre punts per reduir l'impacte que a través d'impostos, està tenint la revisió cadastral de fa dos anys sobre la ciutadania. Aquesta petició arriba una setmana després del ple extraordinari urgent on tota l'oposició es va enfrontar a l'equip de govern perquè va entrar una moció 'de manera precipitada i sense urgència, ja que el desastre es va fer quan en la revisió cadastral l'ajuntament no va fer cap al·legació acceptant uns valors altíssims' ha recordat Borrega (PP).

Dos dels regidors d'IPV i Josep Mª Borrega del PP Vilanova

Els tres regidors d'IPV, el regidor del PP i la regidora no adscrita (després d'abandonar les files de ciutadans), han entrat una petició de ple extraordinari, que voldrien que se celebrés a Can Papasseit 'perquè hi hagués prou lloc perquè la ciutadania pugui assistir, ja que és un tema que els afecta i interessa' ha explicat J.M Cividanes (IPV).

Aquests tres grups reiteren que ja van avisar a l'equip de govern fa dos anys que els valors de la revisió cadastral suposaven un greuge important pel municipi, 'i ara, dos anys més tard diuen que Vilanova està discriminada; l'ajuntament va discriminar el poble fa dos anys donant el vist i plau a uns valors exageradament elevats' han assenyalat Cividanes i Borrega. En aquest sentit el representant popular, Josep Mª Borrega ha reiterat que la única explicació 'és l'afany recaptatyori de l'ajuntament, sinó no s'entén'.

A aquesta convocatòria de ple extraordinari l'acompanyen quatre aportacions que els regidors voldrien que s'aprovéssin:

- Abaixar el coeficient municipal al mínim que permet la llei (0'4%) de manera cautelar i temporal, fins que el tema es resolgui i els impostos no siguin una càrrega tan elevada pels ciutadans.

- Exigir una reunió urgent i immediata amb el director regional del cadastre, tots 17 regidors. En aquests sentit s'han avançat per sol·licitar-la.

- Crear una comissió de seguiment del cadastre, formada també per tècnics i serveis jurídics de l'ajuntament.

- Retornar els imports pagats de més pels ciutadans en concepte impositiu el 2008, el 2009 i tots els que passin fins que es resolgui.

Aquesta reacció dels grups a l'oposició es deu al ple extraordinari de la setmana passada que va convocar l'equip de govern. Cap dels 5 grups a l'oposició va aprovar la urgència de la mateixa ni va estar d'acord amb la moció presentada. Tots van coincidir que calia revisar els valors cadastrals però que 'la pressa era fa doos anys, i no ara' i que el que s'havia de fer era 'treballar-ho amb consens amb totes les forces polítiques i copnsultar-ho als serveis jurídics' ja que coincidien també amb què 'la moció del govern no es podia dur a terme ja que les revisions, com a mínim, poden ser parcials, i cada 5 anys'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.