TORNAR

Canvis als carrers per les obres a diversos vials igualadins

El barri Sant Agustí, c/Joaquima Vedruna i l'Av. Catalunya

societat
Dijous, 14 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Des de fa uns dies, les restriccions d'aparcament als carrers Joaquima Vedruna i Av. Catalunya són una realitat, per les obres que s'hi estan començant a fer. D'aquí a tres mesos, a la mateixa evolució d'aquestes obres, s'hi afegiran els canvis de sentit i alguns talls de carrer per l'inici de les obres (al juliol) de la remodelació de quatre carrers i dues places del Barri Sant Agustí. El regidor d'obres i serveis municipals, Xavier Figueres, ha avançat la previsió d'obres.

Detall de les obres a la baixada Sant Nicolau

Detall de les obres al carrer de la Creueta

Detall de les obres al carrer St.Domènech

Urbanització de la plça Catarineu

Urbanització de la Plaça Joan Bas i Jordi

Detall de les obres al carrer St.Ignasi

Obres al carrer Joaquima Vedruna

Urbanització de l'Avinguda Catalunya

Avinguda Catalunya

L'obra d'urbanització de l'avinguda tindrà una durada de 5 mesos (maig-setembre). Prohibició d'estacionament al carrer Guimaraes i l'estacionament de camions s'ha de fer als carrers Alemanya o Itàlia, o a qualsevol dels del polígon industrial.

Hi haurà talls puntuals de carrers per asfaltat i pintura viària. No quedarà afectat cap servei, però es determina un itinerari alternatiu d'accés a urgències (marcat en línia discontínua de color verd)

Carrer Joaquima Vedruna

L'obra tindrà també una durada de 5 mesos (maig-setembre) i tot i que implicarà canvis importants i talls substancials de carrers, no se'n veuran afectats ni les parades de càrrega i descàrrega de mercaderies ni les parades d'autobus.

De moment s'ha limitat l'estacionament a una banda del carrer al tram entre el carrer St.Carels i el Passeig. Està previst, però, que en la 1a fase tot aquest tram quedi completament tancada (zona en rosa del mapa) excepte pels veïns.

Tal i com indica el mapa hi haurà alguns canvis de sentits i dobles sentits en els carrers propers al Joaquima Vedruna, i de manera temporal l'encreuament de la Soledat amb el Carrer Cardenal Vives estarà regulat amb semàfors per evitar col·lapses.

Barri Sant Agustí

Les obres començaran en dues tandes. Les que estaven pressupostades al 2008, s'adjudicaran a una sola concessionària i començaran al juliol. Les que estan incloses en la partida del 2009 començaran a l'octubre.

A partir del juliol: La urbanització del carrer St Ignasi tindrà una durada de 7 mesos, la urbanització de la plaça Joan Bas i Jordi 5 i la Plaça Catarineu 2 i mig. Amb un pressupost d'1 milió i mig d'euros.

A partir de l'octubre: La transformació del carrer St.Domènech, el carrer de la Creueta i la millora de la baixada de St.Nicolau.

Tal i com ha assenyalat Figueres, aquestes 6 actuacions acabaran de consolidar el canvi pel que l'ajuntament està treballant al Barri St.Agustí.

Ajuts a la Rehabilitació d'habitatges del barri

Per la seva banda el regidor d'urbanisme, Antoni Pàmies, ha explicat que aquest any s'han demanat 52 sol·licituds de projectes de rehabilitació; unes peticions que si després d'estudiar-les s'aproven totes, tindran un cost de 342.000€, uns subvenció completament assumible ja que de les dues anteriors partides (2007 i 2008) es van demanar poques rehabilitacions i ha quedat un remanent important.


2 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

15 de maig 2009.17:53h

Respondre

Post del meu blog wwww.igualadi.com sobre el tema:

Pilones i jardineres de disseny?

En el diari digital anoiadiari.cat apareix la següent notícia sobre obres en els carrers... Llegir més d’Igualada:

http://www.anoiadiari.cat/noticia/2331/canvis-als-carrers-per-les-obres-a-diversos-vials-igualadins

A la vista del que s’hi diu - llevat que l’Ajuntament consideri que la notícia és errònia - podria respondre el Sr. Figueres a aquestes preguntes?

És coneixedor que les pilones anomenades ”Aqualata” - les que consten en els planells adjunts signats per l’arquitecte municipal senyor Carles Crespo - es poden trobar en el següent enllaç del grup Fàbregas?:

http://www.grupfabregas.com/es/parques/index.php apartat pilones.

És coneixedor que les pilones ”Aqualata” consten com a dissenyades pel mateix senyor Carles Crespo?

Que curiosament també és el dissenyador dels dos tipus de jardineres, que es van instal·lant a la ciutat.

Algú ja diu que el millor nom comercial seria, ”pilones i jardineres Joan
Palomo”,” yo me lo guiso yo me lo como”.

No voldria posar-me en l’estètica - tothom té el seu parer - però sí en la seva perillositat. Ja hi ha hagut casos de persones i vehicles que han tastat el mal que fa el seu disseny triangular amb arestes. Tinc (suposo que vostè també) casos prou evidents, com el del jove motorista que ha tardat un any a curar les seves ferides, després de caure de la moto a terra derrapant i que va anar a topar contra elles (tot un curs perdut).

No s’entén gaire aquest interès per posar-ne tantes com es pot. Serà perquè són de disseny propi?

Cobra el Sr. Carles Crespo algun royalty pel copyright a tant la peça de pilones instal·lades?

No ha sentit a dir en algun lloc que molts ja comencen a veure-les, com una plaga a la ciutat?

No li ha dit cap dels molts experts que hi han a l’Ajuntament, que serien molt millor per la seguretat que les pilones fossin rodones - tant pels vianants, com per ciclistes, motoristes i demés vehicles?

De pilones rodones n’hi ha una pila (amb preus molt millors que aquestes de ”disseny local”) i se’n poden escollir unes quantes. Més ben dit, totes les demés que hi ha en la web d’en Fàbregas. Però potser seleccionant aquestes, no hi hauria ningú a qui s’hagués de pagar cap mena de comissió al ser dissenyades pel propi fabricant.

En alguns llocs d’això se’n podria dir prevaricació. Espero que vostè em digui com ho veu ací. Segur que en té una explicació raonable per donar.

Li demano Sr. Figueres que hi posi remei, en el cas que hi hagi anomalies o que algú del seu departament surti beneficiat directa o indirectament.

Seria llastimós que hom es veges obligat a actuar i a denunciar aquests fets i forma d’actuar, en altres instàncies.

Molt cordialment.

Josep M. Torras
Payerol

PD: M’han arribat també veus que el Senyor Crespo té col·locat un familiar molt pròxim, a una empresa de jardineria a la que s’hi fan molts encàrrecs a dit per part de l’Ajuntament. Si aquests comentaris no són certs millor, però si són veritat potser que s’arregli també, no sigui que algú en faci una pel·lícula anomenada ”cadena de favors”.

”La dona del Cèsar no ha de ser solament honrada sinó també semblar-ho.”

m

mercè

14 de maig 2009.13:00h

Respondre

Gràcies per aquesta informació.
Com a mínim ara sabrem el què ens fan als carrers!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.