TORNAR

La ratafia, molt més que una beguda

L'Anoia celebra la 10a edició de la Festa de la Ratafia

societat
Diumenge, 2 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana, els Amics de la Ratafia han organitzat la desena edició de la Festa de la Ratafia de l'Anoia. Aquesta beguda de la terra d'elaboració pròpia ha estat present  tant divendres com dissabte a la capital anoienca en format de presentacions, xerrades, concursos i degustacions entre d'altres.

L'acte ha acabat amb un tastet de ratafia per tots els assistents

Han participat 27 ratafies

La celebració de la desena edició de la Festa de la Ratafia va començar divendres amb la presentació del llibre "Nits de taverna", la Nit de cançó improvisada i la castanyada ratafiaire. Els actes centrals del programa han tingut lloc aquest dissabte.

Al concurs gastronòmic, que ha tingut lloc al migdia al Somiatruites, la ratafia ha estat la protagonista de les creacions. Hi han participat sis plats, un de salat i cinc de dolços. El primer premi se l'ha endut el plat 'les peres de Ratafia' de Carles Prat. El segon, ha estat lliurat a l'elaboració 'semiesfèric de castanya i poma estofada' de Xavier Ribes. Finalment la tercera posició ha estat pel 'pastís esperit d'un poble' d'Alberto Delgado.

Al concurs s'hi han presentat un total de 27 ratafies. El jurat el formaven un enoleg i un somelier que després d'una acurada valoració han concedit el primer premi a la ratafia més elegant haromàticament, una elaboració de Montserrat Ribé. El segon premi se l'ha endut Ricard Carles i el tercer Jordi Mercader.

L'acte d'entrega de premis ha tingut lloc aquest dissabte i ha anat acompanyat d'una xerrada a càrrec d'un membre de Licors Portet. El ponent ha assegurat que 'la ratafia està passant per un molt bon moment', afegint que 'ha passat a ser la beguda nacional i a més a més consumida per gent jove'. L'acte ha acabat amb un sopar ratafiaire i una actuació musical.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.