TORNAR

CiU espera treure dos milions per al 4D Health

Pere Macias visita l'edifici i anuncia les esmenes als PGE per l'Anoia

economia
Dissabte, 1 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'olotí Macías, diputat del grup parlamentari de CiU al Congrés, ha visitat l'equipament del 4D Health i ha anunciat les esmenes que faran als pressupostos per a actuacions a l'Anoia. Confia en arrencar quelcom, tot i que creu que el debat indepedentista endureix la generositat de Madrid

Pere Macias, diputat convergent català al Congrés estatal, anuncia que es presentaran esmenes als pressupostos per dedicar dos milions d’euros al 4D Health. Aquesta quantitat es destinaria, segons la segona tinent d’alcalde d’Igualada, Àngels Chacón (CiU), a comprar els equips i material tecnològic, una vegada “l’estructura està acabada”. L’olotí promet defensa “amb especial força” aquesta esmena.

Preguntat per si el debat independentista pot perjudicar a l’Anoia i Catalunya en les esmenes que posin els grups del Principat, Macias replica que “seguim pagant impostos”. El diputat recorda que “només torna la meitat dels impostos en inversions, la nostra feina és reclamar-ho a un govern autista”. Admet que “aquests pressupostos són un càstig contra Catalunya”.

La regidora igualadina avança que aquests diners serien “per equips de ràdio i vídeo, la ingesta d’imatges, i adequar espais del centre, en especial la tercera planta on hi ha d’haver els espais d’avaluació”. Els socialistes han presentat també una esmena —més modesta, de 700.000 euros—, la regidora diu que arribin els diners que arribin “potser no tots” es seguirà treballant. “Estem acostumats a fer-ho amb pocs mitjans. I comptem també amb ajudes d’empreses privades” confessa. Chacón remarca que a Igualada, el projecte és molt més econòmic que el que es plantejava a Valdecillas, Cantàbria.

Altres esmenes

El diputat també assegura que hi ha esmenes per la conservació de carreteres i que l’estat de l’A-2 és “deplorable”. La B-40, la portada d’aigües de la Llosa del Cavall o partides per les tasques arqueològiques a Capellades són algunes de les peticions que també s’han fet. L’altre esmena de relleu són els 700.000 euros que s’han demanat per la càtedra A3 Leather per a Fitex.


8 Comentaris

A

Antonia Ll.

igualada

1 de novembre 2014.22:36h

Respondre

Sr Eduard, dir que escric malament, ja que ho he fet amb el mobil. El que he dit al comentari anterior es demostrable, el que necesitem es que els esforços es dediquin a intentar possar les bases... Llegir més per que binguin a implantarse a la nostra comarca, i aixo fara que hi haguin nous llocs de treball, tal com s,esta fent en altres ciutats, sr alcalde li demano jo i molts igualadins que augmenti l,apartat de promocio economica, sobretot en la bassant industrial, hi hauria d,haver davant una persona i un equip molt preparat, ja que la situacio actual aixi ho demana, sr Castells li demano com a votant del seu partit que sigui valent, i tiri endavant un canvi ja. Som la comarca amb mes parats a Catalunya, ara per ara aixo no canviara si no fa canvis. Sento ser tant dura pero molts igualadins pensem igual, se que els anteriors gobernants de la ciutat, ens ha deixat en roba anterior, pero endavant quelquom ha de fer.

m

maria

08700

1 de novembre 2014.18:28h

Respondre

Eduard, si senyor!
Escriure be el Català, es lo que dona mes llocs de treball.

On hem arribat!

P

Pere Arnau

Igualada

1 de novembre 2014.18:19h

Respondre

Caldria meditar si val la pena invertir un euro més en un projecte que es demostra esteril i que atrau laboratoris ni inversors. Caldria pensar seriosament en altres alternatives més interessants... Llegir més per la ciutat. Tanta inversió només ha servit perquè alumnes del Milà facin pràctiques... què tal si invertim l’energia en portar un grau universitari?

f

fart de segons k

Igualada

1 de novembre 2014.17:50h

Respondre

Antonia Ll., no se si ets del ram de la sanitat o no, més aviat diria que no, però del que si que es veu que ets es de la colla que li teniu tirria a la sra Chacon.

No se si el 4D Health donarà... Llegir més feina a molta gent o no, però el que si que veig es que alguna cosa o altra deu tenir quant tothom vol ajudar a tirar-ho endevant ja que tant el PP, com el PSC, com CiU, volen que l’estat hi possi diners i la Unió Europea ja n’hi ha possat.

Per tant, més enllà dels llocs de treball que pot comportar aquest projecte, el que sembla es que és interesant i que si mes no el que farà és donar prestigi a la nostra ciutat que tampoc esta gens malament, almenys pels que no estem interesats en que tot el que porta el nom de Chacon associat es tiri per terra

B

Botifarra de pagès

Carme

1 de novembre 2014.17:47h

Respondre

No cal ser gaire espavilat per veure que la gerència del 4D serà el pròxim lloc de treball de la Sra. Chacon. Aquest és el motiu real del seu interès. Ho he escrit bé?

E

Eduard

1 de novembre 2014.15:30h

Respondre

I l’altra pregunta, quan aquells que ho critiquen tot escriuran correctament en català ?

A

Antonia Ll.

Igualada

1 de novembre 2014.14:45h

Respondre

Soc del ram de la sanitat, i et puc dir que aquest projecte no crea ni un lloc de treball, la inversio es altisima, o sigui res de res, sra Chacon ha de fer cases que promogui la creacio de llocs de... Llegir més treball, i no fer coses, que nomes dona vistositat a la seva persona, sr Castells, posi ja, una persona preparada en promocio economica, perque el unic que sap fer aquesta sra, es montar festes per distreure la gent. Prengui nota sr Castells, que en set mesos hi han eleccions, la gent estem farts de tonteries.

P

Pau

1 de novembre 2014.09:33h

Respondre

La preguntes son: on esta el projecte? Quan falta per inverti.ri ? Quans llocs de treball directes e indirectes es crearan?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.