TORNAR

Les entitats d'Igualada creen els seus lemes pel 9-N

Les pancartes comencen a aparèixer a alguns punts de la ciutat

politica
Dissabte, 1 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Sartre, Miquel Martí i Pol, Allende o Estellés, o fins i tot frases i lemes de collita pròpia, són a les pancartes que aquests dies ja podem començar a veure per Igualada, col·locades per la Taula pel Sí-Sí, que agrupa a 30 entitats diferents. L'objectiu, mantenir la mobilització de cara al 9-N

Són moltes les entitats i organitzacions d’Igualada que s'estan implicant de cara a la jornada del dia 9 de novembre. Des del teixit associatiu, s’ha promogut una iniciativa col·lectiva per tal de promoure la participació el 9-N, que consisteix en què totes les entitats d’Igualada que donen suport al "Sí-Sí" escullin una frase que es penjarà en algun lloc visible de la ciutat. Cada entitat ha apadrinat una frase pròpia o la cita d’un autor de referència que té relació amb el procés que estem vivint, que fa reflexionar entorn la consulta o bé, que fomenta o crida a la participació. La iniciativa, del Casal Independentista La Teixidora i de la Taula pel Sí-Sí és fer de cada frase una pancarta i penjar-la en diversos indrets de la ciutat. Aquesta setmana, ja s'han començat a veure. Consten del mateix disseny: la frase, l’autor, el nom de l’entitat que l’apadrina, el logotip de la taula pel Sí, i el color groc de fons per anar d’acord amb la marea groga promoguda per l’ANC.

Fins al moment, entitats que han apadrinat frases són les següents:

Alpinisme Club Esportiu: "Daquí a 20 anys, us sentireu més decebuts per les coses que no vau arribar a fer que no pas per les que realment vau fer. Així que arrisqueu-vos, navegueu lluny dels ports segurs. Exploreu, descobriu…" (Mark Twain).

Assemblea Nacional de Joves Independentistes: “Guanyarem!”

Associació Flama del Canigó: “Assumiràs la veu d’un poble/ i serà la veu del teu poble, i seràs, per a sempre, poble.” (Vicent Andrés Estellés).

Colla Gegantera del Bisbalet: “No hi ha països petits. La grandesa d’un poble no ve mesurada pel nombre que el formen, igual que no mesurem la grandesa d’un home segons la seva estatura.” (Víctor Hugo).

Diables d’Igualada: “Cal seguir protestant fins i tot quan no serveix de res.” (Manuel de Pedrolo).

Els voladors, Trabucaires d’Igualada: “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.” (Ovidi Montllor).

ERC Igualada:“Vull ser lliure, vull un nou país!”.

Esquerra independentista: “Instruïu-vos, perquè necessitarem tota la nostra intel·ligència. Emocioneu-vos, perquè necessitarem tot el nostre entusiasme. Organitzeu-vos, perquè necessitarem tota la nostra força.” (Antonio Gramsci).

Grup de lleure La Clau: “I en acabat, que cadascú es vesteixi/ com bonament li plagui, i via fora!/ que tot està per fer i tot és possible.” (Miquel Martí i Pol)

Igualada per la Independència (ANC): “Caldria que trenquéssim la rutina fent algun gest desmesurat, alguna sublimitat que capgirés la història.” (Miquel Martí i Pol).

Indi’s Folls d’Igualada: “Fidels als nostres orígens sense perdre la nostre identitat, no fracassarem si ens equivoquem, fracassarem si no ho intentem.”

La Coll@nada: “No et limites a contemplar/ aquestes hores que ara vénen,/ baixa al carrer i participa./ No podran res davant d’un poble/unit, alegre i combatiu.” (Vicent Andrés Estellés).

La Teixidora: “Una nació esclava, com un individu esclau, és una vergonya de la humanitat i de l’univers.” (Lluís Maria Xirinacs), “Seamos realistas y hagamos lo impossible.” (Ernesto “Che” Guevara), “Perquè llavors hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot.” (Vicent Andrés Estellés), “La historia es nuestra y la hacen los pueblos.” (Salvador Allende), “O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble. O ara o mai!” (Joan Fuster), “Som l’espurna que encén la flama,/ som la lluita que hem compartit,/ som la pedra en la barricada,/ som el poble per construir.” (Obrint Pas).

Moixiganguers d’Igualada: “Força, equilibri, valor i seny. Pels castells i pel país.”

Procés constituent Igualada-Anoia: “Sortiu tots a votar, no us quedeu a casa esperant a veure què passa. Després serà massa tard.” i “I els nostres joves? Estan condemnats a l’esclavitud si no canvia la societat. Vota Sí-Sí.” (Víctor Gómez Pin)

Protons: “Estem condemnats a ser lliures.” (Jean Paul Sartre).

Reagrupament Anoia: “Tenim la llibertat a les nostres mans. Vota Sí-Sí.”, “Si realment ens ho creiem, ho farem possible. Ara votem Sí-Sí.”, i “El nostre futur esdevindrà pròsper i brillant si aprofitem aquest moment. Ara toca Sí-Sí.”

Solidaritat Catalana: “Catalonia has had the first Parliament, much before England!” (Pau Casals).

Unió Democràtica Igualada: “Hem anat molt lluny, i em nego a retrocedir.” (Joan Margarit).

Xarxa Igualada: “No perdem el temps; potser n’hi ha hagut de més bonics, però aquest és el nostre.” (Jean Paul Sartre)

Les entitats que es vulguin sumar a aquesta iniciativa collectiva i apadrinar una frase per a una pancarta, envieu un correu a casal@lateixidora.cat. Es demana que sigui amb celeritat. Totes aquestes entitats i organitzacions estan adherides a la Taula pel Sí. Què és la Taula pel Sí? Més d'una trentena d'entitats i organitzacions d'Igualada ens reunim des de fa unes setmanes per coordinar i cooperar en les diferents campanyes pel SÍ-SÍ a Igualada. Les associacions criden a tothom a participar activament en tots els actes de campanya a la ciutat. Per a formar-ne part, escriure a casal@lateixidora.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.