TORNAR

L'Infinit ja haurà costat un milió d'euros més dels previstos el 2015

Els guanys insuficients de l'explotació fan que el consistori hagi de pagar

esports
Divendres, 31 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El complex esportiu Infinit s'ha convertit en una sagnia per les arques igualadines. Les previsions dels que el van construir eren d'uns ingressos de 5,64 milions fins el 2012, la xifra va ser un milió menys. No sembla que les xifres millorin. I l'Ajuntament està obligat per contracte a compensar la diferència d'ingressos durant 20 anys

El contracte entre l'Ajuntament d'Igualada i Anoia Esports SL, que gestiona el complex esportiu Infinit, estipula que consistori està obligat a compensar els ingressos que deixi de tenir el negoci segons les previsions fetes el 2009. Durant els primers tres anys d'explotació, 2010-2012 (més dos mesos del 2009), la quantitat total que van pagar les arques municipals per aquest concepte va ser d'uns 410.000 euros. Com que les previsions de negoci pel 2013 i el 2014 tampoc s'estan assolint, fonts del govern municipal expliquen a Anoiadiari que les compensacions seran superiors. El pressupost del 2014 (en relació als ingressos del 2013 de l'Infinit) va fer una provisió d'uns 360.000 euros per la compensació i la xifra pel 2015 serà similar. L'Ajuntament calcula que a finals del 2015 la quantitat acumulada que haurà desembutxacat per compensar Anoia Esports SL serà de més d'1,1 milions d'euros.

Aquests diners, la retribució de l'Ajuntament per la diferència entre els ingressos previstos i els reals, cal sumar-los als més de 200.000 euros que es paguen cada any de subvenció a l'explotació, més IPC. "La subvenció es pagarà fins el 2038, quan l'equipament revertirà a la ciutat", explica Jordi Segura, responsable d'Hisenda de l'Ajuntament d'Igualada.

Les condicions del que es va firmar el 2009 per l'explotació del complex establien dos mecanismes de compensació entre les parts. L'Ajuntament havia de complementar els ingressos per l'explotació si no arribaven a la xifra prevista; també la societat Anoia Esports SL havia de pagar un cànon del 30% del benefici brut d'explotació. Els tres primers exercicis complets, els guanys econòmics en brut de l'Infinit van ser de 446.436,87 euros (2010), 752.492,29 (2011) i 1.012.644,65 (2012). El cànon del 30% que ha percebut l'Ajuntament és, per tant, d'uns 663.000 euros, però ha hagut de pagar una xifra molt superior de compensació perquè els resultats no són els esperats. De la liquidació única dels tres primers anys ja es va abonar els esmentats 410.000 euros. "El problema va ser que es preveia que la demanda aniria creixent i no va ser així" detalla el responsable d'Hisenda.

"Uns 360.000 euros anuals els propers exercicis"

No s'han tancat encara els números del 2013. Segura comenta que "encara no tenim els números del 2013, però ja hem previst una liquidació del variable on haurem de posar 360.000 euros". "El programa preveia que la demanda s'estabilitzaria sobre el quart o cinquè any, però ho ha fet amb unes xifres inferiors a les esperades" afirma el regidor. La previsió és que "es segueixin pagant aquests 360.000 euros els propers anys si no millora ostensiblement la demanda", a part de la subvenció a l'explotació fixa.

Segura admet que en el primer exercici, el 2010, les quotes cobrades "van ser superiors a les previstes", però les estimacions d'ingressos pels exercicis posteriors van ser "inferiors a la demanda". Les causes? "És possible que sigui comú a tot el sector".

No hi haurà rescat

Jordi Segura afirma també que l'empresa ha demanat que els rescatin, però "no ens ho plantegem". Afegeix que "hi poden haver altres gimnassos o empreses que tinguin aquests problemes econòmics, però no és la nostra feina salvar-los". Les condicions que té ara "ja impliquen que l'Ajuntament els ajuda. Ja hem de pagar 360.000 euros". Segura entén que "les previsions que es van fer eren també en un moment que els estudis deien que Igualada tindria 60.000 habitants".


19 Comentaris

j

josep m. torras payerol

Igualada

2 de novembre 2014.11:00h

Respondre

Ramon F.

No t’oblidis del Srs. Calbó i Claramunt PP, còmplices necessaris de les disbauxes que es van fer en la passada legislatura, votant tot el que votava el PSC junt amb la Sra. Mateu... Llegir més IU/verds, fet mai vist per aquestes llars.

Tu poses com a exemple aquest milió d’Euros. Quelcom més greu va ser el WTC € 2.300.000 pel projecte i € 300.000 per tancar un contracte de per vida que Entesa havia concedit graciosament al WTB sense que hi hagués res fet de € 100.000, per assessorament anual a més de liquidar el 5% de les accions que els hi va adjudicar.

I aquest exemple és un dintre d’una colla d’altres, que si s’escau, us explicaré en detall. És la diferència entre administrar com cal o fer-ho amb la màniga ampla, això si sempre amb els diners dels altres i sens cap responsabilitat.

Per cert la renovació de la llera del riu, l’Infinit, el pàrquing de l’Hospital, el parc de l’Hospital i una altra obra, havien sigut adjudicades per aquelles dades al mateix constructor (soci de l’Infinit), que va tenir problemes amb el cas Pretòria.

Casualitat?

a

antoni

igualada

2 de novembre 2014.07:30h

Respondre

Per mi aquest unic tema ja es prou motiu per NO votar esquerres a igualada quines penques

R

Ramon F.

Igualada

1 de novembre 2014.11:40h

Respondre

El mes indignant és que aquells que en el seu moment formant part de l’Entesa per Igualada van signar aquest contracte tant escandalós i pel que crec que se’ls hauria de demanar com a míninm... Llegir més explicacions, encara tinguin la barra de sortir ara a reclamar mes inversions i més subvencions.

El Sr. Riba per exemple que ara diu que no es fan obres ambiciosses com es feien abans, segurament deu estar anyorant poder continuar fent contractes com aquest de l’Infinit, projectar impossibles com el World Trade Center o coses similars, i te les penques de dir-ho amb veu alta. Jo si hagués fet alguna cosa aixì estaria ben avergonyit i m’amagaria perque ningú em veiés, com de fet sembla que faci algun altre que es ben be com si hagués desaparegut del mapa.

I a la Sra. Mateu que tambe formava part de l’Entesa i ara esta reclamant més subvencions per guarderies, més beques menjador i més ajudes per a llibres, li recomanaria que abans de parlar calculés quantes beques i subvencions es podrien donar només amb els diners que avui s’han d’entregar a l’Infinit en virtud d’aquest vergonyos contracte que el seu govern va signar.

j

josep m. torras payerol

Igualada

1 de novembre 2014.10:53h

Respondre

La memória es punyetera.
Per més aclariment i tirant d’hemeroteca, us adjunt-ho l’enllaç a la Veu de l’època amb el tema principal el infinit, hi són tots... Llegir més retratats.
http://issuu.com/francescpuertas/docs/la_veu_1419

j

josep d.

igd-anoia

31 d'octubre 2014.23:59h

Respondre

un tema escandalós des del seeu inicii amb responsables amb nom i cognoms. millor dit, irresponsables.
tinc entés que aquest contracte no es pot rescindir, han de passar una colla d’anys i... Llegir més l’ajuntament ha de pagar les diferencies apartde les subvenciosn fixes.
primera pregunta: puc jo muntanr un negoci en aquestes condicions?
segona`pregunta: Els savis que van fer aquest contracte en nom de l’ajutnament tenen alguna resposnabilitat, se’ls hi pot reclamar a ells que paguin la seva saviesa que recau ara i durant anys a tots els ciutaddans d’Igualada?
tercera pergunta: qui rescabala als gimnasos privats per aquesta deslleial comeptència?
i última pregunta. es llogic que tots els ciutadans paguem per que alguns volen lluir
de musuculets, quan es tanquen habitacions a l’hospital i es retallen escoles i serveis socials?

T

TC

Igualada

31 d'octubre 2014.17:30h

Respondre

M’he quedat molt sorprès de llegir tant l’article com la referència a la carta del 2010 que proposa el tercer comentarista. No coneixia aquesta part de l’Infinit. La veritat és que tot... Llegir més plegat m’ha fet venir al cap la paraula Castor. Sembla una situació similar. Si guanyo calers, visca. Si en perdo, passo factura als contribuents.
Costa d’entendre si, sobretot s’entra en compatència amb altres iniciatives privades existents. Només ho podria entendre si no hi hagués oferta privada de quelcom necessari i calgués incentivar i/o compartir el risc. Però clarament aquest no era el cas. Un darrer tema. Llegint la carta del 2010 m’ha tornat a passar que s’escriu molt en base a sobreentessos, referint-se a persones sense anomenar-les, assumint que tothom ja ho sap. Doncs jo no i aleshores, com que no estic en l’intringulis de la qüestió no entenc res. Si algú es presta a a ser més precís, ho agrairia.

j

joan

08700

31 d'octubre 2014.16:30h

Respondre

Moltes vegades he sigut crític amb els comentaris de Josep M Torras, pro avui tinc que dir, que la informació, que ens aporta, a mi particularment, ma fet reflexionar i convenç a , de la disbauxa,... Llegir més de la barra lliure en que el antic ajuntament, va gestionar las arques municipals.
El cas del complex esportiu Infinit, com el Parking del hospital, i raonant la informació del Josep M. , sols hem queda dir que, ”la cosa tiene migas ”
Avui si que hem toca, Josep, ! just a la fusta!

A

Albert

Igualada

31 d'octubre 2014.15:45h

Respondre

Aquesta és la nostre classe política, la que te per lema/finalitat: ”Tinc quatre anys per forrar-me”... i m’importa un pito a qui tinc que endeutar, estafar o robar per... Llegir més aconseguir-ho.

Lamentable!

I

ITV (Igualadí de tota la vida)

31 d'octubre 2014.14:30h

Respondre

Els que ho van decidir, cobraven un bon sou per fer-ho no? Quina responsabilitat tenen en el mal resultat? Ho haurem de pagar entre tots o potser que ells hi posin quelcom no?

c

cagumm

31 d'octubre 2014.13:45h

Respondre

El que sha de ver es tancar-ho i aixi ”nomes” costara els 2000000

D

David

Igualada

31 d'octubre 2014.12:30h

Respondre

Intolerable que els clubs privats tinguin competencia deslleial fianançada amb els nostres impostos i a sobre sentir parlar de rescats. Així es fomenta la creació d’empreses, si senyor.
Quina... Llegir més compensació, canon, subvenció, ajut... reben els altres clubs de la ciutat?.
Tenim una ciutat plena de bonys, amb una discretísima inversió publica i hem d’estar pagant els forats d’aquest club?. Intolerable!!!

N

Núria

Igualada

31 d'octubre 2014.10:00h

Respondre

Jo estic d’acord amb la Mireia. No entenc perquè es va signar un contracte amb un gimnàs amb aquest tipus de condicions, quan hi ha gimnasos privats que s’han d’espabilar per tirar endavant... Llegir més tot solets. Potser hi ha una raó, però jo la desconec. Sempre m’ho he preguntat. M’agradaria que algú m’ho expliqués.

J

Jordi

Igualada

31 d'octubre 2014.09:45h

Respondre

Si es fessin quotes assequibles de 30€ pel cap de setmanao bé estudiar les hores amb menys afluencia, segurament es veuria el gimnas molt més ple del que esta ara mateix i el seu rendiment... Llegir més econòmic es veuria afavorit.

M

Mileurista

Igualada rodalies

31 d'octubre 2014.09:30h

Respondre

Que ho pagui l’Aymami o el Riba

M

Maria Ll.

Igualada

31 d'octubre 2014.09:22h

Respondre

Mercè, la qüestió es molt fàcil, els responsables de l’ajuntament que van signar el contracte l’any 2009, van assegurar a l’empresa de l’Infinit un mínim de recaptació per usuaris, i... Llegir més com que no s’arriba a aquesta xifra..., la diferència l’ha de posar l’ajuntament, o sigui tots els igualadins/es.

El que potser s’hauria de fer es preguntar als responsables de l’ajuntament d’aquell temps, perquè van signar un contracte amb aquestes condicions i si un contracte així és lícit o no, ja que jo també faria molts negocis si algú m’assegurés els beneficis.

j

josep m. torras payerol

Igualada

31 d'octubre 2014.09:00h

Respondre

L’amic David Jaume ja va fer un comentari el 2010 sobre aquesta aberració de quelcom que és privat subvencionat amb diners públics, fent una competència deslleial als altres negocis privats de... Llegir més les mateixes característiques, però finançats privadament, i ell en aquell moment encara desconeixia el de ”la compensació per no arribar els beneficis previstos”, quelcom absolutament forassenyat perquè, com es pot comprovar en tantes i tantes previsions polítiques, no s’arriba els números previstos ni a anys llum, a part de ser una prevaricació que suposa, assegurar uns beneficis a una empresa privada a costa de l’erari municipal o sigui dels diners públics.
De fet per veure com es feien els números en l’època, com a mostra un botó, el pàrquing de nou l’Hospital van fer una previsió d’ingressos de € 300.000 i en el primer any de funcionament en van obtenir € 24.000, vaja, tot just per cobrir les despeses del vigilant.
Per cert el constructor del pàrquing i un dels socis de l’infinit són la mateixa persona, ves quina casualitat, oi?

Us adjunto el post, perquè us en féu cabal.

https://aqualata.wordpress.com/2010/12/20/que-enten-l%e2%80%99ajuntament-d%e2%80%99igualada-entre-public-o-privat/

A

ALBERT

31 d'octubre 2014.09:00h

Respondre

quina vergonya... malversació de fons, gestió fraudulenta, tractes de favor...

Auditoria externa ja!!!

M

Mercè

31 d'octubre 2014.07:23h

Respondre

No s’entén, És una instal.lació MOLT utilitzada, gasten el mínim en amnteniment...potser caldria veure quins sous tenen els directius o fer una auditoria externa. És un servei per als... Llegir més ciutadans i hauríem de saber com es gestiona

P

Pol

Igualada

31 d'octubre 2014.06:17h

Respondre

Han pensat en baixar les quotes per estimular la demanda?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.