TORNAR
PUBLICITAT

Riba discuteix la política econòmica d'Igualada

Considera que amb l'Entesa hi havia més solucions

economia
Dijous, 30 octubre 2014. 17:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba, va fer ahir una encesa defensa del model keynesià i manifesta que l'obra de l'Entesa donava molts més rèdits perquè implicava "més activitat" i "rentabilitat social" que "la política conservadora del govern Castells"

El líder del PSC a l’Ajuntament, Jordi Riba, que va ser també regidor d’Hisenda de l’Entesa, va carregar ahir contra el govern Castells. Riba va defensar la política econòmica de l’equip de Jordi Aymamí —la coalició de PSC-ICV— en temes com el deute municipal. Pel portaveu socialista “el model de ciutat actual no ens porta a res. És la mateixa política econòmica que duu Europa a una tercera recessió”. Riba cita les dades de l’Anuari Econòmic Comarcal per recordar que “l’Anoia ha tingut un balanç el 2013 de -1% del PIB. Es pot contrastar amb les dades de l’Entesa del 2010. Marc Castells va parlar en campanya d’economia, economia i més economia, però no hem vist cap projecte que es concreti” i parla de “resultats nefastos en l’atur”.

Els socialistes igualadins defensen la seva política i que el deute que va contreure l’Ajuntament en l’etapa 1999-2011 va ser “per inversions que han donat un rèdit important a la ciutat”. En canvi, Riba assenyala que “una gestió basada en reduir el deute exclusivament és una mala gestió” i que el govern CiU-ERC només pensa en la gestió comptable. Afirma que “el 2009-2010 es feien polítiques actives d’ocupació i les xifres eren millors. Calen polítiques anticícliques i expansives”.

Sobre el deute del Consorci Sociosanitari (CSSI), els socialistes asseguren que “tots els exercicis els vam tancar amb beneficis. No hi ha d’haver aportació de l’Ajuntament per eixugar el deute. L’actual govern s’escudava amb que hi havia un exercici negatiu, però no va ser així: quedava pendent de computar una subvenció i les despeses d’un judici, que finalment va ser favorable. Aquests diners els van computar com a guanys de la seva gestió quan són per aspectes del nostre mandat”. En aquest sentit Riba assegura que “es podrien seguir fent pisos tutelats, perquè generen activitat i beneficis propis. Gent gran n’hi continua havent com perquè s’omplin. És un tema de voluntat”. Amb “més activitat s’hauria eixugat més deute”.

“Obres rentables socialment”

Per últim, sobre el volum de deute que l’Entesa va deixar a l’Ajuntament, Riba ressalta les inversions que es van fer: “el carrer del Rec va costar uns 8 milions d’euros, tancar les pistes de Les Comes va significar un milió d’euros, la reforma del Passeig de les Cabres, 3 milions. Són obres que “són rentables socialment”. Perquè “deute significa acció”.


6 Comentaris

P

Pere

2 de novembre 2014.13:23h

Respondre

Montse si pero no.I el que cal es exigir els actuals i amb la mateixa claretat les actuacions que proposen i exigirne la oportunita i transperencia e. la gestio. Ques la gran mancansa d aquet Alcalde.

M

Montse

Igualada

1 de novembre 2014.10:26h

Respondre

No entraré a valorar l’article del sr. Riba perquè no val la pena, ell mateix per si sol ja dona a entendre de que va anar la cosa fa uns anys i tothom en pot treure les seves conclusions.

Però... Llegir més el que si que no m’agradaria passar per alt son algunes qüestions que el Sr. Riba no explica o be ho fa a la seva manera, ja que sembla que algú a part de prendre’ns el pel i els diners, encara es veu capaç de dir-nos tonta a la cara i esperar que l’aplaudim.

Parlant del Consorci Sociosanitari per exemple, empresa en la que vostès Sr. Riba hi van col-locar un gerent amb un sou de només uns 9.000 euros mensuals i cotxe de l’empresa, no es cert que l’actual ajuntament (sigui del color que sigui) a part de despedir al seu gerent, va tenir de fer un plà de sanejament peque pogués tirar endavant?, no es cert també que segons es va explicar en el darrer ple municipal l’ajuntament obligat per una llei de l’estat haurà d’assumir el deute que el Consorci ve arrastrant i que sembla ser que es només del 170% i per tant el deute municipal augmentarà de manera considerable?. De que ve ara que ens vulgui fer creure que tancaven els exercicis amb beneficis, si hagués estat així , llavors don surt aquest deute?

En quant a les obres socialment rentables que explica veig que s’ha deixat de mencionar el Wordl Trade Center per exemple que vostè mateix deia que crearia no se quants cents de llocs de treball i que finalment ens haurà costat 3.000.000 d’euros (només 499 milions de pessetes) i no s’ha posat ni es posarà mai un totxo, se n’ha oblidat de mencionar-ho?; o per exemple el contracte de l’Infinit que s’explica en un article anterior d’aquest mateix diari, i en el que vostès van assegurar al Sr. Truñó i als seus socis un fixa d’explotació o beneficis digui-l’hi com vulgui, hipotecant als igualadins i perjudicant als gimnasos privats de la ciutat (m’agradaria si es possible que ens expliques el perquè d’aquest contracte); veig que tampoc parla del lloguer de “Cal Ratès” (3.000 euros mensuals) un altre contracte blindat per molts anys en que si l’ajuntament, com a passat, deixava el local, tenia de continuar pagant el lloguer fins al final del contracte.

Sr. Riba expliqui’ns el que vulgui de les finances municipals, però perquè ens el puguem mínimament creure primer ens hauria d’aclarir tot una sèrie de qüestions com per exemple aquestes a que he fet referència, si no ho fa o no pot fer-ho, vostè no podrà ser mai creïble

J

J. Anoienc

31 d'octubre 2014.15:30h

Respondre

Curiós en Riba parlant d’economia. Sobretot després de llegir la notícia de més amunt sobre el que costa a tots/es els/les igualadins/es l’Infinit!!

J

Joanma

=ada

31 d'octubre 2014.13:45h

Respondre

Axó del model Keynesià, l’Entesa ho tindria que explicar una mica pels que no sabem ni llegir ni escriure.

P

Pere

IGD

31 d'octubre 2014.11:45h

Respondre

El Jordi Riba, anomenat curiosament ”lider” , ha de tenir el dallonsses molt grossos.
Després del enfonsament economic de l´Ajunatment durant els mandats gloriosos del seu grup i de la maneta... Llegir més del PP, no se com té la barra de die que reduir el deute es una mala gestió. Que voldria fer ell? més parkings i més infinits i que els ciutadans continuem pagant la passada de frenada?
Vosté en un pais normal, ja ni tant sols estaria a la politica despres del desgavell. Aprengui del seu amic Sr Aymami, que per cert fa temps que no s´el veu per les cantonades...

P

Pau

31 d'octubre 2014.07:20h

Respondre

Considero que els pressupostos 2015 encara poden esser millors, dedican la partida d activacio economica que com es veu per el pib i l atur, les actuacions no donen cap resultat , dedicar.ho a... Llegir més aixugar el deute i deixa que tot es solucioni per si mateix. No es kenesyana la proposta es practica realista i inteligent.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.