TORNAR

ICV-EUiA assenyala la caiguda de les beques menjador a l'Anoia

Algunes poblacions com Montbui reben un percentatge ínfim de les peticions

Dijous, 30 octubre 2014. 16:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els ecosocialistes denuncien que la Generalitat ha baixat d'una manera dràstica els ajuts de les beques menjador. Afegeixen que alguns menjadors escolars corren perill

ICV-EUiA ha denunciat en un comunicat que "el número de beques menjador per als escolars de la comarca de l’Anoia continua reduint-se fins a xifres inquietants". Des del grup es denuncia que "el govern de Convergència a la Generalitat està asfixiant aquest servei tan necessari i imprescindible per a la subsistència diària dels infants de les famílies més desfavorides". Els ecosocialistes afegeixen que a Igualada "l’Ajuntament ha obert la seva pròpia convocatòria per aquest tipus d’ajut, que es tancava el 24 d’octubre, i que ICV-EUiA entén com una actuació tardana i paral·lela, per encobrir l’abandó del govern de la Generalitat. A Igualada de 74 sollicituds de beca-menjador, per aquest curs han estat concedides només 45, quan pel curs 2013/14 van ser 80 els infants que van gaudir d’aquest ajut de la Generalitat".

El comunicat afirma que "a Montbui, per aquest curs s’han concedit només 2 beques senceres dels 71 ajuts que s’han sol·licitat; a Vilanova del Camí s’han concedit 24 beques senceres de les 131 sol·licitades i a La Torre de Claramunt de 50 sol·licituds, només 2 infants gaudiran de beca sencera". Les beques d’import sencer són de 6,10 euros i també se n’atorguen de mitges, amb un import de 3,05. ICV-EUiA entén que són "insuficients, quan la situació extrema de moltes famílies que no poden pagar menjador, fa que molt sovint tampoc no puguin pagar la meitat del seu cost. D’aquestes mitges beques a Montbui se n’han concedit altres 32, a Vilanova del Camí 53 i La Torre 26, mentre que la resta de les sol·licituds han estat denegades o resten pendents d'informació o de revisió". La formació assenyala també la forma com es gestionen les beques menjador, que aquest curs s’han resolt directament des del departament d’Ensenyament de la Generalitat a Barcelona, "sense tenir en compte els informes dels Serveis Socials de cada municipi". Avisen que "corren perill alguns menjadors escolars, en escoles públiques, que depenen de les beques per a continuar la seva activitat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.