TORNAR

Calaf adjudica l'obra per fer un centre de desenvolupament infantil en uns baixos

Donarà servei a tota la zona de la Mancomunitat Intermunicipal segarrenca

societat
Dijous, 30 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'empresa constructora Mulé Calaf farà l'adequació del local on APINAS gestionarà un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), que donarà servei a l'Alta Segarra

Calaf i els municipis de l’entorn podran gaudir ben aviat d’un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) gestionat per APINAS. L'objectiu serà ajudar a superar problemes i trastorns infantils tan a nivell psíquic com físic a través de suport especialitzat, amb psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes, neuropediatres, etc. Recentment s’han adjudicat a l’empresa constructora Mulé Calaf, les obres d’adequació del local que ha d’acollir aquest centre: els baixos dels pisos VISOREN del carrer Francesc Macià.

Les obres, que inclouen la remodelació i adequació interna del local i el condicionament exterior de l’edifici, es poden realitzar gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona a la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca (MIVS) de 112.684 euros. El Centre de Desenvolupament infantil tindrà tres sales de consulta d’atenció personalitzada, una sala d’espera, un espai de recepció, un lavabo adaptat, i un espai de magatzem o auxiliar.

Els baixos dels pisos VISOREN on es durà a terme aquesta activitat, és una sala que des de que és va cedir a l’Ajuntament ha estat poc utilitzada. La intenció que es persegueix a través d’aquest acord amb APINAS és que aquest espai adquirieixi interès públic amb un servei que pot ser de gran utilitat per a les famílies de Calaf i els municipis de la Mancomunitat. Aquest centre podrà donar servei de proximitat tant a les escoles bressol, com a les escoles, els pediatres, el Centre d’Atenció Primària, els serveis socials, i a les famílies de la zona.

Serveis com els que tindrà Calaf properament ja estan donant una resposta molt positiva a Igualada o Masquefa, on ja hi ha CDIAPs en funcionament. L’objectiu del CEDIAP és l’atenció a les consultes de les famílies amb fills que presentin algun problema en elseu desenvolupament ja sigui físic (respiratori/motriu/sensorial) o psicològic; la realització de diagnòstics, tractaments i seguiments dels casos que ho requereixin i la coordinació amb la xarxa de professionals que treballen en els diversos àmbits d’atenció a la infància per a la prevenció, detecció i tractament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.