TORNAR

Jordi Savall, premiat pel Ministeri de Cultura

Guanya el Premio Nacional d'interpretació que dóna aquest ens

cultura
Dimecres, 29 octubre 2014. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Any de premis per a Jordi Savall. El musicòleg i compositor igualadí ha estat guardonat pel Ministeri de Cultura amb el Premi Nacional de Música. Un reconeixement que rep poc després de recollir la Medalla d'Or de la Generalitat

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte ha anunciat aquest migdia que Jordi Savall (Igualada, 1941) guanya el Premio Nacional de Música a la modalitat d'interpretació. Junt a Savall ha estat guardonada María de Alvear per a composició.

Segons el ministeri, l'igualadí, un dels referents mundials en música antiga i recuperador d'instruments com la viola de gamba, s'ha fet mereixedor del premi per "ser un dels grans intèrprets del nostre temps". Ha rebut el premi "per majoria" i se'l considera com a "referent de diverses generacions de músics". S'elogia la infatigable tasca en la recuperació y difusió del nostre patrimoni musical, que ha portat a través dels cinc continentes durant quatre dècades". El text també lloa la seva "vasta i rica discografia" i la seva reivindicació constant de l'agermanament entre les civilitzacions d'Orient i Occident".

El premi arriba a Jordi Savall pocs dies després de rebre la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, que s'estenia també a la seva difunta esposa Montserrat Figueres. Savall és mundialment reconegut en l'àmbit de la música antiga, tant per la seva trajectòria individual, com també amb les formacions Capella Reial de Barcelona i Hespèrion XXI.



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.