TORNAR

"La desobediència ha estat el motor de canvi social de la nostra història"

Isabel Vallet parla sobre la prohibició de la consulta en un acte organitzat per Desobeïm Igualada

societat
Diumenge, 26 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Unes 120 persones s'han aplegat aquest dissabte al vespre a la xerrada organitzada pel col·lectiu Desobeïm Igualada. L'acte que en un principi havia d'anar a càrrec de David Fernández, diputat al parlament per la CUP ha estat encapçalat finalment per la també diputada Isabell Vallet i per Joan Sebastià Colomer, portaveu de Desobeïm. Els ponents han parlat sobre la prohibició de la consulta i el panorama que es presenta de cara al 9N.

Unes 120 persones han participat de l'acte

La xerrada ha comptat amb la presència del portaveu de Desobeïm, Joan Sebastià Colomer i de la diputada al parlament per la CUP, Isabel Vallet

Aquest dissabte al vespre la plaça Pius XII ha acollit l'acte organitzat pel col·lectiu Desobeïm Igualada, una campanya impulsada per totes les organitzacions de l'esquerra independentista. Segons han explicat membres del col·lectiu, aquesta campanya dona suport a la idea que l'actual procés obert a una part del país és "un repte col·lectiu que cal tirar endavant a través de la desobediència".

El portaveu de Desobeïm, Joan Sebastià Colomer ha donat el tret de sortida a l'acte deixant clar des d'un principi que "sense desobediència no hi ha independència". Convençut que "finalment el govern espanyol es veurà obligat a reconèixer la independència de Catalunya per vies legals". Tal com ha explicat, el que planteja l'esquerra independentista és un projecte difícil però no utòpic perquè es basa en la realitat.

Al seu torn, Isabel Vallet ha posat els punts sobres les is pel que fa al taulell de joc del 9N. Ha començat el discurs constatant que "l'estat de les autonomies no aporta benestar a la població". També ha denunciat la política d'austeritat del govern qualificant-la de "molt dura amb les classes populars amb retallades en sanitat, ensenyament i difícil accés a l'habitatge". La parlamentària ha situat el 9N com el possible inici d'una negociació amb l'estat, un pacte amb l'estat o d'una transició nacional, "si hi ha una baixa participació serà més fàcil que es puguin obrir els escenaris de negociació. Amb una participació alta i clara al voltant de la independència, el marge d'actuació dels polítics és molt més curt". Després de fer un breu resum del què ha passat aquest any, Vallet ha exposat que la situació real és una nova impugnació del 9N. Respecte això ha explicat que "davant d'això, la societat que s'ha mobilitzat haurà de decidir quina és la passa que s'ha de fer: o assumir o desobeïr". Al final de la ponència ha argumentat que la legalitat ha d'estar vinculada a la voluntat popular, "volem resoldre un conflicte de legitimitat en termes de legalitat".

Finalment Vallet ha manifestat que "aquest 9 de novembre no podem deixar el fil de la mà de Convergència". Destacant que "la consulta és de la gent". Ha conclòs la xerrada insistint en què "la desobediència ha estat el motor de canvi social de la nostra història" i aclarint que "quan parlem de desobediència no parlem de desobediència com una actitud violenta sinó com una actitud necessària, legitima i de transformació social".

L'acte ha acabat amb un sopar popular.


1 Comentaris

M

Maria Argerich

Igualada

26 d'octubre 2014.13:25h

Respondre

Va estar molt bé l¡’acte, i em sap greu no poder anar a la prsentació del divendres. Molt contenta de tenir esquerres de debo a Igualada i per la independència. Molta sort endavant! M’heu... Llegir més tornat la ilusio

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.