TORNAR

En Costiolet descobreix racons del nucli antic tot cercant la castanyera

Petits i grans segueixen aquest personatge, recuperat del s. XVI, en una sèrie de sortides, iniciativa de la nova Associació de Botiguers del Nucli Antic

societat
Diumenge, 26 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En Costiolet ha tornat a sortir. Ho ha fet aquest dissabte pels carrers i places del nucli antic d'Igualada, en una rua que ha permès a tots els que el seguien, petits i grans, descobrir alguns racons, curiositat i anècdotes del centre històric de la ciutat.

Tot cercant la castanyera, entrant a buscar-la pels comerços del centre, en Costiolet explicava alguns episodis de la història de la ciutat (el cementiri situat a l'entorn de Santa Maria, l'antic mercat cobert de "la Pajarera", etc), i descobrint alguns racons emblemàtics, com la petita capella dedicada a la Verge de Montserrat, situada al passatge Capità Galí, entre moltes d'altres. En Costiolet anava acompanyat en tot moment d'en Jaume Farrés, que va amanir les seves explicacions amb records i curiositats.

Les sortides guiades d'en Costiolet pel centre històric de la ciutat és una iniciativa de l'Associació de Botiguers del Nucli Antic. Les properes sortides del Costiolet es duran a treme el dissabte 8 de novembre ("El Costiolet tanca la ciutat"); divendres 5 de desembre ("En Costiolet encén els llums de la ciutat") i el dissabte 20 de desembre ("El Costiolet va a buscar el tió")


9 Comentaris

N

Núria

Igualada

14 de gener 2015.17:09h

Respondre

Els que ho van veure passar, perquè no s’hi quedàven? Tenim una ciutat molt interessant i seria bo valorar-la una mica... Molt bona iniciativa per part dels comerços del centre!

R

Rosalia

Igualada

27 d'octubre 2014.17:00h

Respondre

M Lluisa, en primer lloc trobo excel.lent el 4 D H. Pero per el que se, no dona llocs de treball, pero molt i molt be. El que em refereixo es que no es creen llocs de treball, la sra Chacon, no es... Llegir més qui les ha de crear pero si les bases perque vinguin empreses, en fi en mes de tres anys res de res.

M

Maria Ll.

Igualada

27 d'octubre 2014.13:30h

Respondre

Rosalia, el que diu la Montse del 4D Health per exemple, és cosa de la Chacón, com a veus ?, creus que és una cosa productiva o una que tampoc val la pena ?

R

Rosalia

Igualada

27 d'octubre 2014.10:45h

Respondre

Quina manera mes absurda de gqstar els diners dels igualadins, hi habia poca gent, no entenc el benefici per als igualadins, ja que ho vaig veure passar, no habia mes de 15 persones, quasi tot nens,... Llegir més sra Chacon gasti els nostres diners en coses mes productives, que de rebot, crear algun lloc de treball, gracies.

C

Carmen H.

Igualada

27 d'octubre 2014.07:46h

Respondre

Lo veo igual que Luisa, pude ver el paso del Custiolet, i la verdad es que se veia muy pobre, poca gente, nada que la gente no sabia sue era. Creo que la Chacon se tendria que gastsr el dinero en... Llegir més cosas mas provechosas, como por ejemplo en intentar que vengan empresas s la comsrca,que es su trabajo.

i

igualadi

26 d'octubre 2014.18:56h

Respondre

Aquests que no saben fer res més que criticar (amb ruqueries com dir sempre fum, fum, fum) són el típics que no han fet mai res de bo per la ciutat.

M

Montse

Igualada

26 d'octubre 2014.11:40h

Respondre

Ja están els de sempre amb el mateix: que no saben fer res, que si fum fum fum, que la Sra Chacón etc, etc, etc. Ja cansa una mica tot això, no se si se n’adonen que ja ningú els pren... Llegir més seriosament, perque fins i tot els més crítics troven alguna cosa bona, però vostes ni una, res de res.

Parlant d’activitats vistoses val per exemple entre d’altres l’Esport i Natura o la jornada de simulació al 4D Health (situat a l’antic hospital)que es va celebrar fa dues setmaneses i en la que hi van prendre part més d’un centenar de metges de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, o es que tot això per a vostes no compta ?

L

Lola

26 d'octubre 2014.07:52h

Respondre

Molt bé en Costiolet. S’ha de tenir empenta i ser amant de l’art escènic. Bravo!!

L

Lluisa

Igualada

25 d'octubre 2014.16:15h

Respondre

Quina manera de tirar els diners dels igualadins, aquest ajuntament, no hi havia mes 25 persones, si us plau fagin activitats mes vistoses, sra Chacon mes fum fum fum, i encara no es nadal.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.