TORNAR

"No hem tingut el debat sobre si ens presentarem o no ens presentarem el 2015"

Aquest divendres s'ha presentat la CUP Igualada

societat
Dissabte, 25 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest divendres la Sala de Socis de l'Ateneu s'ha omplert de gom a gom per acollir la presentació de la CUP Igualada. Durant la presentació s'ha explicat que la CUP ha de funcionar com una eina de treball local allunyada de la política clàssica vinculada als ajuntaments i que ha de ser feta des del carrer. 

La presentació també ha tingut com a objectiu fer una crida a la participació

Una vuitantena de persones han omplert la Sala de Socis de l'Ateneu

Raimon Ràfols, membre de la CUP Vilanova i la Geltrú i Mariona Martín, membre de la CUP Igualada

Una vuitantena de persones han assistit a la presentació de la CUP Igualada aquest divendres al vespre. L'acte ha anat a càrrec de Mariona Martín, membre de la CUP Igualada i ha comptat amb la presència de Raimon Ràfols, membre de la CUP Vilanova i la Geltrú.

Des del mes de març d'aquest 2014 un grup d'entre 15 i 20 persones s'han trobat setmanalment per idear la feina que volen fer des de l'assemblea local. L'objectiu és crear un espai on aquests moviments i persones puguin participar activament i de manera crítica. Martín ha explicat "entenem que la política no ha de ser només una tasca professional sinó que s'ha de poder treballar assembleariament".

Pel que fa a les propostes de futur volen crear una assemblea activa que faci un treball municipalista. Pel que fa a les eleccions del 2015, han explicat que no han tingut el debat de si s'hi presentaran o no, argumentant que "tenim clar que ens podríem presentar i segurament trauríem vots", afegint que "no volem que unes sigles aguantin un treball municipal sinó que sigui el treball el que aguanti les signes".

Membres de la CUP han explicat que la feina que han fet fins ara ha estat crear quatre comissions de treball: model de ciutat, transparència i participació, cohesió i justícia social. Martín ha remarcat que "volem créixer deslligats de la concepció clàssica de política lligada a l'ajuntament. Creiem que la política ha d'estar vinculada totalment al carrer".

Finalment han fet una crida a la participació explicant que amb aquesta presentació volen iniciar un procés d'obertura real, "volem consolidar el projecte, concretar les propostes i crear una opció sòlida".

Ràfols, de la CUP Vilanova del Camí ha explicat la importància de la transparència, la sinceritat i l'autolimitació per no perdre la concepció de les coses, "no podem oblidar mai a qui ens devem ni a la tasca que fem" afegint que "ens hem d'acostar a la política per acostar-nos a la gent".

Al torn obert de paraules, hi ha hagut algunes intervencions com les d'un membre de la CUP Capellades ha remarcat la importància de la coordinació comarcal i dels projectes en comú. Un altre interventor ha opinat sobre la importància que la societat comenci a caminar de forma organitzada.


2 Comentaris

D

DOROTEA

ODENA

25 d'octubre 2014.10:15h

Respondre

L’ Estelada de la taula fa mal d’ulls, millor posar-la be .Els símbols al reves NO/NO

R

Ramon

25 d'octubre 2014.05:30h

Respondre

Un aire d esperansa per Igualada i els Igualadins.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.