TORNAR

L'edifici de l'Escola Nocturna, en degradació

Es desprén part del revestiment de l'edifici de la Plaça de l'Ajuntament

societat
Divendres, 24 octubre 2014. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una de les localitzacions més emblemàtiques d'Igualada, l'Escola Nocturna, un dels edificis de les arcades de la Plaça de l'Ajuntament, està en molt mal estat. Els despreniments que hi ha hagut a la façana demanden una intervenció urgent

L'edifici de l'Escola Nocturna, amb entrada al carrer Nou, presenta des de fa temps greus símptomes de degradació. Aquesta setmana s'han fet palesos amb el despreniment d'un dels seus revestiments a les arcades de la Plaça de l'Ajuntament. Des del consistori es va demanar la intervenció dels bombers que van actua per acabar d'eliminar els elements del revestiment que podien ser perillosos. Ara bé, els riscos que comporta l'estat general de l'edifici, en desús des de fa anys, es mantenen i la propietat de l'immoble no respon.

Es tracta d'un edifici històric que data del segle XVIII, moment en el que el Carrer Nou era el Camí Ral cap a Barcelona. La família Sendra i Muntades el va cedir a l'Església perquè s'hi impartís catequesi. Fa uns anys, una immobiliària barcelonina va comprar la propietat al Bisbat i es va plantejar la construcció de pisos, però en esclatar la crisi econòmica es va desestimar. Ara, l'estat de l'Escola Nocturna és alarmant. Aquest sector de la Plaça, les arcades i les façanes, forma part dels edificis inventariats com a patrimoni local.


4 Comentaris

i

igualadí

25 d'octubre 2014.14:58h

Respondre

Rosa o Maria, en castellà o en català ... primer els vianants !

J

Joanma

=ada

25 d'octubre 2014.13:57h

Respondre

Aquest edifici de l’Escola Nocturna podria ser ocupat pels mateixos que ocupen el Casal d’Acció Catòlica i a veure si el restauren i abandonen el casal dels somnis.

L

Lluis

Igualada

24 d'octubre 2014.16:15h

Respondre

Gracies Rosa, jo soc veu teu, tots els veins de la zona pensem igual, et felicito Rosa ,molt ben explicat.

r

rosa garcia

igualada

24 d'octubre 2014.15:15h

Respondre

Soy vecina de la calle odena cerca del edificio de telefonica, no entiendo el porque estan ensanchando tanto las aceras de la zona,si es para mejorar el paso de persnas con silla de ruedas, no hacia... Llegir més falta, ya que con tan solo hacer rampas en los extremos era suficiente, lo digo porque mi madre, va en silla de ruedas, i pasa sobradamente, ademas en los tiempos que corren no era necesario el gasto ingente que esto supone. Los vecinos estamos muy decepcionado con el ayuntamiento, ya que ademas nos eliminan 50 plazas de aparcamiento, en una zona en que aparcar es muy complicado. Sr alcalde, por lo que veo hay sitios como la plaza del ajuntamiento, que necesita una reforma mas urgente. Por favor, ni se le ocurra sr Castell, sra Chacon , etc, hacer inaguracion de las obras, ya que somos muchos vecinos que les esperamos, se iran de aqui con abucheos, se lo aseguro. El dinero de las obras las podria destinar a la promocion economica de Igualada que falta le hace , nadie se lo criticaria, piense que con acciones como esta, se despilfarra dinero, se pierden votos, no entiendo esta obsesion con las obras. No sera que algo les queda a los politicos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.