TORNAR

Tots els ajuntaments afins al PSC fora de la Conca cediran espais a la consulta

Es podrà votar a tots els municipis de la comarca, però Governació no concreta els locals

politica
Divendres, 24 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Es podrà votar a tots els municipis de l'Anoia, també a Vilanova i Montbui on es van tombar les mocions de suport al 9-N. Per la seva part, Miquel Iceta, líder del PSC, ha recomanat als ajuntaments socialistes que deixin locals municipals. Ajuntaments com Els Hostalets, d'aquest color, o d'altres englobats en la marca Progrés Municipal ja han confirmat que faciliten espais des de fa setmanes

Els Hostalets cedirà espais pel 9-N

Resten 18 dies per la data del 9 de novembre. La delegació del Govern a la Catalunya Central ha confirmat que es podrà votar als 33 municipis de l'Anoia. Les meses s'ubicaran en edificis que pertanyen a la Generalitat, però també en alguns locals municipals. En aquest sentit, la immensa majoria d'ajuntaments s'han mostrat disposats a cedir espais. Els Hostalets de Pierola (PSC), Calonge de Segarra o Veciana, a l'òrbita socialista anteriorment, ja van votar favorablement a la moció de suport al 9-N, cediran també locals a la consulta. Els dos únics ajuntaments que no es contempla que deixin locals són Montbui i Vilanova del Camí.

Els Hostalets de Pierola, governat per Daniel Vendrell (PSC), en coalició amb convergents, cedirà La Torre del senyor Enric. Altres ajuntaments amb presència del PSC, com Vallbona d'Anoia, on el cristianodemòcrata Raül Parramon governa amb quatre edils socialistes, també recolzen la jornada i es podrà participar al local de l'Ajuntament. Pel que fa a tots els ajuntaments on governa la marca Progrés Municipal, que anteriorment havia estat afí al PSC, i que significaven un volum de vots sensible per tenir més presència al Consell Comarcal, també faran costat al 9-N. És el cas de Calonge de Segarra, Veciana, Copons o Castellolí. Totes aquests municipis posen a disposició les instal·lacions municipals (per les seves dimensions no compten amb instituts o ambulatoris) per a que es puguin instal·lar les meses i les urnes.

A Vilanova del Camí, l'alcadessa votarà

Un cas paradoxal és el de Vilanova del Camí. Finalment el ple va declinar el suport a la consulta, després que Vilanova Alternativa canviés la seva abstenció habitual. Vanesa González, del PSC, però enfrontada a l'aparell del partit des de fa mesos, recorda que "hi ha un acord de ple anterior que ja estipulava que no podem cedir locals municipals si no es tracta d'una consulta oficial. Veig difícil que poguem trobar una fórmula en les dues setmanes que queden perquè es voti". Ara bé, González, favorable a la consulta, afirma que "jo aniré a votar".

A Montbui, el ple va rebutjar la proposta favorable a la consulta de Veïns amb Veu i ICV. La majoria del PSC va decantar-se pel 'no', però davant la consulta actual, l'alcalde accidental, Josep Lluís González afirma que no han rebut encara cap petició de la Generalitat perquè els cedeixin espais. Miquel Iceta aconsellava fa 48 hores que els ajuntaments socialistes facilitessin locals si els ho demanaven. A Montbui, de moment, es votarà a l'institut.


3 Comentaris

C

Cesca

IGD

31 d'octubre 2014.08:55h

Respondre

Tindrem memòria Jepis i marcarem a Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí amb la papereta de color groc com es fa amb els establiments que són afins al procés.
Alguns avui tenim memòria... Llegir més i marcar a qui no pensa igual que vostès, ens fa recordar situacions que no ens agrada pel futur dels nostres fills.

J

Jepis

Igualada

25 d'octubre 2014.09:30h

Respondre

Cal tenir memòria si, i ara es el cas pel que fa a Vilanova del Camí i Sta. Margarida de Montbui

M

Mileurista

Igualada la dels pilons assessins

24 d'octubre 2014.08:15h

Respondre

Per sort a Igualada ja no mana el Aymami.
Adjunto un escrit que va sortir al diari digital directe.cat

Aquest escrit va sortir al diari digital de www.directe.cat el 25 de Maig del... Llegir més 2011


L’alcalde d’Igualada, el socialista Jordi Aymamí, plega després de la patacada electoral de diumenge








Pactes amb el PP
Malgrat aquest posicionament, Aymamí ha estat durament criticat per l’independentisme igualadí, que li ha retret que, mentre va necessitar ERC per aconseguir l’alcaldia, retirés la bandera espanyola de l’ajuntament, però que no va tenir cap inconvenient en tornar-la a posar posar quan va pactar amb el PP, durant els últims vuit anys. A l’última festa major, un col•lectiu d’independentistes va aconseguir penjar una estelada gegant des del balcó consistorial per protestar per aquest afer. Així mateix, Aymamí es va oposar a donar suport a la consulta independentista que la societat civil igualadina va celebrar el 25 d’abril de l’any passat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.