TORNAR

Òdena rebaixa la taxa d'escombraries pel 2015

El ple tira endavant unes ordenances que congelen els impostos

politica
Dijous, 23 octubre 2014. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El govern municipal d'Òdena, amb CiU i ERC, va tirar endavant les ordenances fiscals pel 2015, amb l'abstenció del PSC. A més de la rebaixa de les escombraries, es preveuen descomptes especials en les llars d'infants o la piscina.

El ple municipal d'Òdena va aprovar en sessió ordinària les Ordenances fiscals per l’exercici 2015. Les línies generals són l'augment "zero" als impostos i taxes i una reducció del 10% de la taxa d’escombraries, tant per a les empreses com per als particulars. A més, el ple va acordar també incloure bonificacions exclusives per als empadronats en el municipi que gaudiran de descomptes especials en serveis com la llar d’infants, la piscina, els cursos o els casaments.

Les ordenances fiscals són les normes que aprova l’Ajuntament per a la regulació de les aportacions dels veïns en forma d’impostos, taxes i preus públics. En aquest sentit, l’Ajuntament ha afirmat que vol tenir en compte la difícil i complexa situació econòmica que travessen moltes famílies i per aquest motiu s’ha decidit congelar tots els tributs. L’alcalde d’Òdena, Pep Solé, explica que "un any més, les ordenances queden congelades. Aquesta ha estat la tònica general durant tot el mandat". Solé afegeix que "hem aconseguit contenir els impostos sense minvar la qualitat dels serveis. En el servei d’escombraries, la nova contractació realitzada ha suposat una optimització del servei i la reducció del cost, el que ens ha permès poder baixar un 10% la taxa".

L’acord provisional sobre la modificació d’ordenances fiscals està exposat al públic al tauler d’anuncis. on es podrà examinar l’expedient i presentar-hi les reclamacions que estimin oportunes. El punt del ple sobre les ordenances fiscals es va aprovar amb el vots favorables de CIU i ERC mentre que el PSC es va abstenir.


3 Comentaris

P

PETRIT PAGES

Òdena

24 d'octubre 2014.09:00h

Respondre

Aixó no es treballar dur. El senyor alcalde Pep Sole Vilanova a principis de ser a l’ ajuntament deia que estava treballan dur.
L’a alcalde vol fer merits amenys de un any vista de les... Llegir més eleccións

m

montse

odena

23 d'octubre 2014.18:15h

Respondre

Mira igualadí cremat, jo visc a Odena, i en poques paraules et posaré al dia. He pagat d’escombraries 122 € fraccionat en dos rebuts, i l’any que ve diuen que pagarem un 10% menys, si és... Llegir més veritat encara pagaré més que a Igualada. En quan a l’IBI deixa’m dir-te que tot i la revisió a la baixa pel 2014 he pagat més que l’any anterior. Queda molt be posar-se medalles quan un està assegut al ”trono del poble”, però la rebaixa del IBI no ha sigut positiva per tothom, només ho ha notat el que te un terreny sense edificar. No et pensis que tot són flors i violes, més aviat, diria que son espines i de les dolorosas.

i

igualadi cremat

aqualata

23 d'octubre 2014.16:15h

Respondre

A veure si els politics d,igualada n,aprenen, els hi abaixen les basures i l,ibi, aqui paguem el maxim, i l,any que ve, com hi ha eleccions no pugen l,ibi .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.