TORNAR
PUBLICITAT

Els pisos ViuB2 ja estan plens en un 90%

Als ViuB del carrer Joaquima de Vedruna només resta un pis per ocupar

societat
Dimecres, 22 octubre 2014. 21:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 La segona fase dels pisos ViuB, inaugurada el novembre de fa dos anys, ha assolit una ocupació del 90% aquest mes. Són una de les apostes més importants que ha fet Igualada en l'àmbit sociosanitari

El Residencial ViuB2, edifici de pisos de lloguer per a majors de 60 anys, ha superat aquest mes d’octubre el 90% d’ocupació. Ja hi ha 64 pisos ocupats dels 71 pisos disponibles en aquest equipament, que es va inaugurar el novembre de 2012 a l’Avinguda Gaudí i gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Els llogaters que han assolit aquesta xifra són Cayetano Fernández i Teresa Moreno. Per altra banda, l’edifici ViuB1, inaugurat el 2008 al carrer Joaquima Vedruna, supera el 98% d’ocupació, amb 65 pisos ocupats dels 66 disponibles.

Els pisos assistits per a la gent gran són una realitat des de fa anys als països més avançats. Pisos que ofereixen la màxima independència personal i alhora múltiples serveis en el mateix edifici. L’objectiu és garantir que la gent gran pugui viure bé i confortablement al seu habitatge, mantenint l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es beneficia de serveis addicionals i de la tutela de professionals sociosanitaris. La ciutat d’Igualada ha apostat per aquest model i és un dels pocs municipis que disposa d’aquest servei, amb els edificis ViuB1 i ViuB2, qualificats com Habitatges de Protecció Oficial, fet que permet oferir un lloguer econòmic.

Es tracta de pisos de 45 a 50 metres quadrats, amb una habitació doble o dues habitacions, mobiliari adaptat inclòs, rebedor, menjador-sala d’estar, cuina equipada amb nevera, plaques d’inducció i forn microones amb gratinador, bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, terrassa individual, llum d’emergència, sistema d’avisos en cas d’emergència i calefacció amb termòstat individual.

Els serveis inclouen suport del conserge les 24 hores, biblioteca amb ordinadors connectats a Internet, sala d’estar polivalent, gimnàs, piscina interior amb hidromassatge, jardins, hort, neteja mensual del pis, bugaderia comunitària, lliurament a domicili de compres a supermercat i medicaments, activitats culturals, manteniment dels electrodomèstics, premsa diària i revistes.

Si els ocupants dels pisos posteriorment perden autonomia, el CSSI ofereix un continuum assistencial de serveis incloent el servei d’ajuda a domicili, l’hospital de dia, els centres de dia i en darrer terme la residència assistida. Gràcies a l’experiència acumulada, el CSSI ha assessorat diversos municipis catalans que es plantegen disposar de pisos adaptats a les necessitats de la gent gran.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.