TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament anuncia la primera congelació total de l'IBI a Igualada

Jordi Segura afirma que es deixaran de recaptar 750.000 euros

economia
Dijous, 23 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) caurà de l'1 al 0,96 per al proper exercici. El regidor Segura admet que l'IBI és car però defensa la decisió de l'Ajuntament de no demanar una revisió parcial

Amb el pressupost ja sobre la taula, el govern igualadí de CiU-ERC plantejarà al proper ple les ordenances fiscals del 2015. Els impostos i les taxes municipals queden congelades en la seva totalitat segons les línies generals que va presentar ahir el regidor d'Hisenda Jordi Segura. L'impost estrella, l'IBI, passa d'un tipus d'un 1 a un 0,96, un fet que "provocarà que es congeli la recaptació mitjana". Aquesta reducció, segons Segura, "fa que l'Ajuntament deixi d'ingressar 750.000 euros" i es converteix en la "primera congelació total de l'IBI que es recorda a l'Ajuntament en període democràtic". El quart tinent d'alcalde afegeix que “el govern de la ciutat és molt conscient de la càrrega impositiva que suporten els ciutadans i, per tant, pren les mesures necessàries per alleujar-la al màxim dins les seves possibilitats”.

Per a les taxes, impostos i preus públics s'ha pres com a referència -ja habitual- l'IPC del juliol, que el 2014 era de 0%. A Igualada l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) no incrementaran els seus tipus impositius. En el cas de l’Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) o de plusvàlues, es rebaixa també el tipus, "un 30%". Passats els primers cinc anys des de la darrera revisió cadastral, l’any vinent l’Ajuntament ja no podrà aplicar deduccions en la base d’aquest impost, però per a anivellar l’increment que aquest fet implicarà, rebaixarà el tipus impositiu, aquella part en que sí pot incidir, del 23,36 al 16,36.

A banda, l’Ajuntament d’Igualada també contempla mantenir les bonificacions especials iniciades aquest 2014 i adreçades a persones grans i petits locals comercials. En aquesta línia, es renovaran un any més els ajuts per pagar l’IBI per les persones majors de 65 anys i famílies monoparentals i es mantindran les bonificacions del 10% en la taxa de recollida d’escombraries als establiments de menys de 75 metres quadrats.

Un IBI car

El mateix Jordi Segura reconeix que l'IBI d'Igualada "és car". La revisió de valors va ser el 2009 i per aquest 2014 s'hauria pogut demanar revisió parcial. El govern entén que no es podia fer perquè quan vencés el termini de 10 anys, el 2019, per fer una revisió completa "els desajustos haurien estat molt grans".



4 Comentaris

A

Antonio

igualada

23 d'octubre 2014.16:15h

Respondre

Acabo de leer que odena baja impuestos, esta ciudad es muy cara en cuanto a impuestos como ibi en relacion a ciudades mas grandes, por lo que veo aqui aplican el maximo. Hace cuatro anos que compre... Llegir més el piso en igualada, pero el ibi lo encuentro exagerado. No entiendo que los ciudadanos de igualada no se quejan. En Barcelona se paga el ibi en tres veces, i las basuras van incorporadas al recibo.

i

igualadina

23 d'octubre 2014.15:15h

Respondre

A veure si no es queda en una simple promesa... fins que no arribi el dia hi ho vegi en el rebut no m`ho crec

M

Mileurista 800cc

Igualada la dels pilons assesins

23 d'octubre 2014.13:45h

Respondre

M’agrada aquest govern
Recordo que el govern passat(Aymami)es van llençar molts diners del ciutadans. Posare un exemple LES PILONES TRIANGULARS (disenyades per un tal Crespo). A PART DE SER MOLT... Llegir més PERILLOSES SON EL DOBLE DE CARES QUE LES QUE NORMALMENT ACOSTUMEM A VEURE A TOT ARREU.
Dono gracies perque vec que ja es van cambian mica en mica.

a

antonio

igualada

23 d'octubre 2014.11:45h

Respondre

Como se nota que hay elecciones el 2015.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.