TORNAR

La Tossa, a punt per un cap de setmana festiu

Hi haurà diverses activitats lúdiques i culturals, algunes inspirades en el record de 1714

societat
Dijous, 23 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Cap de setmana festiu a La Tossa de Montbui per celebrar el primer aniversari de la recuperació del refugi-restaurant, amb els actes que es faran dissabte, i també la Festa de Tardor, el proper diumenge.

Per celebrar l'efemèride de la recuperació del refugi, s’han preparat un seguit d’activitats festives i musicals per a grans i petits. A les 6 de la tarda començaran les activitats amb una narració de contes a càrrec d’Anna Garcia, qui actuarà acompanyada per la il•lustradora Elisabet Serra. Ambdues presentaran el llibre “En Talla-Colls, el sastre i el 1714” i narraran diferents històries. A partir de les 7 de la tarda es durà a terme una xocolatada infantil i familiar, i a dos quarts de vuit del vespre es realitzarà a l’església pre-romànica de La Tossa el Concert “1714. Terra de Guitarra”. Es tracta d’un concert de guitarra catalana i castellana del segle XVII, que anirà a càrrec de David Murgadas. Sens dubte una sessió de música per estimular els sentits en un espai inigualable. I per acabar el dissabte, a 2/4 de 10 del vespre, concert “Afro-flamenc”, amb el so sempre inconfusible del Kidi. A partir de les onze de la nit, actuació en concert del grup “The Xonses”, que tocaran en directe temes clàssics de grups com Foo Fighters, Red Hot Chilli Peppers o Green Day. Un concert per escoltar i ballar. La festa de dissabte finalitzarà amb una sessió de gesca amb DJ.

Cal destacar que durant tota la tarda i nit es serviran entrepans de botifarra i cervesa Moritz al preu de 6 euros. També hi haurà servei de Bar i es recolliran butlletes per al sorteig d’un sopar per a dues persones. Els actes de dissabte tenen la col•laboració del Consorci La Tossa –format per la Fundació La Tossa i l’Ajuntament- i també FresCoop i Moritz.

L’endemà diumenge tindrà lloc la Tradicional Festa de Tardor que s’organitza anualment. A 2/4 de 9 del matí començarà la jornada amb una Caminada guiada de descoberta de l’entorn. Es tracta d’una marxa d’una durada aproximada de tres hores, amb diferents aturades, i que comptarà amb el guiatge de l’historiador Daniel Gonzalez. L’objectiu d’aquesta activitat és poder compartir l’evolució d’aquest emblemàtic indret amb aquelles persones que han contribuït a millorar l’entorn de La Tossa amb la seva feina. L’excursió serà dinamitzada per la Cooperativa “L’Arada”, especialitzada en el recull de la memòria històrica i que s’encarregarà, al llarg de la excursió, d’anar documentant els testimonis de les persones que facin aportacions sobre fets històrics, i també els de la resta d’assistents. Cal portar esmorzar.

Les activitats continuaran a partir de les 11 del matí, amb un concert de l’Schola Cantorum davant el monument del Mestre Just. I a les 12 del migdia s’oficiarà un ofici solemne –missa de tardor- com a homenatge a les parelles que es van casar a La Tossa ara fa 25 o 50 anys. Seguidament es realitzarà una plantada d’herbes aromàtiques al racó botànic.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.