TORNAR

Una camisa feta amb DO igualadina que revolucionarà el món dels castellers

La firma Elements ha patentat una camisa 'hi-tech' pensada per a fer castells

cultura
Dimecres, 22 octubre 2014. 12:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La marca igualadina, pionera catalana en el món de l'esport, presentarà aquest divendres a Vallls la camisa d’assaig que els castellers podran comprar a través de la pàgina web d’Elements i la camisa de colla per a aquelles colles que optin per vestir la nova peça

L’empresa anoienca Elements, amb seu a Igualada, ha desenvolupat una camisa ideada específicament per a fer castells. La peça, que va ser patentada a principis d’any, combina diversos teixits amb diferents característiques de resistència, transpiració i encoixinat, que donen com a resultat una camisa resistent i alhora flexible, que aporta més seguretat, és antilliscant, filtra els raigs UV cancerígens, és transpirable i repel·leix l’olor.

L’invent ha estat treballat durant més d’un any a Elements i ha comptat amb l’assessorament de persones vinculades al món casteller. El resultat és una camisa que reuneix totes les característiques tècniques que ha de tenir i que a més compleix amb un requisit fonamental per als castellers que vesteixen la camisa durant les jornades castelleres: la comoditat.

Actualment la majoria de les colles castelleres vesteixen, juntament amb els tradicionals pantalons blancs i la faixa, camises de teixit pla -generalment cotó- per les seves característiques de resistència i antilliscants, però els castellers es queixaven de la seva falta d’elasticitat, que limita la capacitat de moviments, i de la baixa capacitat de transpiració, que provoca problemes de males olors.

Elements també ha pensat en la camisa d’assaig i per això ha confeccionat una peça que Gràcies als diversos contactes que mantenia amb el món casteller i coneixent les dificultats de la vestimenta castellera, l’any 2012 el propietari de l’empresa Elements Antoni Riera es va plantejar el repte de crear una nova camisa apostant per la tecnologia i la innovació i experimentant amb diferents teixits. El repte s’ha acomplert després de multitud de proves i de molts assajos per part de diversos castellers. Antoni Riera es mostra molt satisfet de l’invent i assegura que revolucionarà el món casteller.

Cinc teixits diferents per a una sola camisa

La nova camisa castellera patentada per Elements té el cos i les mànigues formades per teixit de punt altament transpirable, que li dóna elasticitat i comoditat. La part interior del coll, l’espatlla, els avantbraços i el canesú compta amb unes peces de teixit pla de cotó, que donen major resistència a la peça i s’adhereixen al cos de l’usuari sense que el teixit de punt entri en contacte directament sobre la pell de l’usuari i evitar així que la pell s’irriti. A la part exterior de l’espatlla la camisa incorpora un encoixinat recobert per un teixit pla de cotó, amb l’objectiu que la zona on posa els peus el casteller del pis superior sigui adherent i antilliscant. A més també alleuja la pressió a les espatlles provocada pel pes dels integrants dels pisos superiors. Pel que fa als laterals i a la zona de l’aixella, la camisa té una tela reixada per incrementar la transpiració de la peça.

La tradicional butxaca que incorporen les camises castelleres ha estat també repensada, i disposa d’una tapeta de tancament superior per evitar enganxades accidentals a la butxaca en cas de caigudes, un problema força habitual fins ara. Una camisa per a castellers amb unes particularitats que la fan mols més elàstica i còmode,cada casteller pot adquirir individualment a través de la botiga on-line de la firma de roba. La camisa d’assaig és de color sofert, sense escut de cap colla brodat. A més, Elements confeccionarà les camises d’aquelles colles que desitgin canviar la seva camisa i apostar per la camisa tècnica, amb l’escut brodat de cada colla i el color corresponent.


4 Comentaris

M

Maria Ll.

Igualada

23 d'octubre 2014.17:45h

Respondre

Dons perdona Juan, però es que hi ha una colla de comentaris amb noms diferents però sempre amb el mateix monotema, no se si es que son de la mateixa persona o del mateix grup, però sempre parlant... Llegir més vingui o no vingui a tom de: fum fum fum, de la ineptitud i poca preparació de la regidora de promoció econòmica, dels Castells d’Igualada, de l’estelada de la rotonda del Canaletes i sobretot parlant de manera molt barroera i despectiva.

La veritat es que ja fa una mica de fàstic veure aquet tipus de comentaris que ni aporten res ni comenten res, només deprecien i insulten

J

Juan

igualada

23 d'octubre 2014.13:00h

Respondre

M.Lluisa, es el primer cop que escric en aquest diari, ho he fet per felicitar al meu amic Antoni.

M

Maria Ll.

Igualada

23 d'octubre 2014.09:15h

Respondre

Juan, canviem de nom però no canviem de tema eh?, sempre que es pot, vingui a tom o no es torna al monotema.

Ja se que no em faràs cas, i que tampoc soc ningú per aconsellar-te, però diuen els... Llegir més entesos que les obsessions son dolentes

Ah!, i felicitats a Elements per la patent

J

Juan

igualada

22 d'octubre 2014.16:15h

Respondre

Felicitats a Elements, una gran idea, crec que esta molt encertat, a mes segur que sera un pas endavant en tema de seguretat, per als castellers. Necesitem empresaris amb bones idees com aquest,... Llegir més tambe necesitem politcs amb nivell, i aixo a Igualada estem mancats, molt mancats, sobretot en promocio economica.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.