TORNAR

L'escolapi Enric Canet desgrana la vida dels infants del Raval a l'AUGA

El convidat va explicar les arrels històriques de la pobresa al barri barceloní

Dimecres, 22 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Aula Universitària de la Gent Gran de l'Anoia va portar per la sessió del dilluns 20 al biòleg Enric Canet, un habitual dels mitjans de comunicació, per explicar l'experiència que ha tingut durant anys al Casal del Raval de Barcelona

El biòleg, educador i escolapi Enric Canet va venir a l'AUGA com a Director de Relacions del Casal dels Infants del Raval de Barcelona. Canet va saber explicar a l'audiència amb claredat i concisió l'origen de la pobresa endèmica del barri. Uns orígens de més de set-cents anys que no s'aconsegueixen revertir.

Al Raval, als primers emigrants procedents de les comarques catalanes que rep Barcelona per culpa de les males collites, s'hi afegeixen successives onades vingudes d'altres llocs peninsulars i fins arribar a les actuals procedents d'Àfrica, Àsia o Sud-Amèrica. I aquestes últimes incorporacions tenen un procés d'acollida encara més complicat. Els infants que atén actualment el Casal son nascuts aquí, però encara son percebuts com a "immigrats"; mentre que ells se senten naturalment "d'aquí". Aquesta contradicció els fa insegurs en la seva condició ciutadana. Canet va explicar de forma amena i simpàtica com treballen al Casal d'Infants, la seva aportació a altres Casals de l'entorn metropolità de Barcelona i quins són els serveis que ofereixen als infants. La pròxima sessió de l'AUGA acollirà a Jordi Segura, que parlarà de la batalla dels Prats de Rei (1711), la més important que ha tingut mai lloc a l'Anoia, durant la Guerra de Successió.


1 Comentaris

J

Joanma

=ada

22 d'octubre 2014.10:45h

Respondre

Aquesta vegada manca la fotografia de l’acta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.