TORNAR

El centenari d''El Sol de Tous', aquest cap de setmana

La figura del Camil dels diaris tindrà un homenatge en aquests actes

cultura
Dimarts, 21 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tous farà un  homenatge a 'El Sol de Tous', la publicació impulsada per Camil Riba (al que veiem en la imatge de 1915, a l'extrem superior), amb diverses activitats lúdiques i un record per aquest incansable activista cultural, que va fer néixer 'El Sol' fa 100 anys

Durant dos dies, Sant Martí de Tous desplegarà diversos actes lúdics i culturals per rememorar 'El Sol de Tous', l'històrica i entranyable publicació que va aparèixer fa 100 anys. Un centenari que l'associació Amics de Tous vol celebrar i recordar aquest cap de setmana. En primer lloc, dissabte 25, amb l'espectacle 'Visca la vinya, visca el vi'. A partir de 2/4 de 12, al Sindicat de Tous, components tan familiars per als nostres avantpassats del 1914, com la fil·loxera, els ceps, el raïm o el suro, es conjuminaran amb les cançons populars i obres d'art que orbiten al voltant del món de la vinya. La dinamitzadora cultural Rosa Vendrell serà l'animadora de l'acte.

A les 5 de la tarda del mateix dissabte, al local dels Amics de Tous, es farà un taller d'impressió en calcografia.Es treballarem amb porexpan i es faran petites impressions. És un taller a càrrec d'Elisabet Soler, pensat per a infants de totes les edats. A les 8 del vespre, al Casal de Tous, tindrà lloc la presentació del primer 'Quadern', sobre imatges de Tous. Tot seguit, es farà la xerrada sobre el Camil Riba o Camil dels Diaris, per part d'Elisa Vidal. L'endemà, es tancarà aquest intens cap de setmana a les 12 del migdia, amb la inauguració de l'exposició "EL SOL DE TOUS: 100 anys d'història", a la sala Camil Riba de Tous. Hi haurà un petit refrigeri.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.