TORNAR
PUBLICITAT

La Llacuna més gastronòmica a la 7a Mostra d'Embotits i Vins d'alçada

La degustació de vins i caves ha anat acompanyada de productes com el formatge, carquinyolis o pastissos i d'un ambient músical

cultura
Dilluns, 20 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana, el poble de La Llacuna ha celebrat la 7a Mostra d'Embotit i Vins d'alçada. Durant els dos dies, unes 800 persones han visitat el petit municipi de l'Anoia i han pogut gaudir de degustacions de vins i caves així com de tastets d'embotits entre d'altres productes propis del municipi. La Llacuna torna així a constatar la bona acceptació que tenen els seus productes entre la gent d'arreu de la comarca.

La fira també ha comptat amb la presència d'activitats dirigides als més petits (Foto: Yolanda Guerra)

Unes 800 persones han visitat la fira al llarg del cap de setmana (Foto: Albert Barrufet)

La Plaça Major ha acollit gran part dels actes (Foto: Albert Barrufet)

Un dels actes de diumenge ha estat el de xafar raïm (Foto: Albert Barrufet)

En aquesta setena edició, han estat 20 els expositors que han participat a la fira i la majoria valora molt positivament la venda i la participació. Des d'Embotits Artesans Riu, recalcaven en acabar que "estem molt contents de les vendes que hi ha hagut. El dia ha acompanyat i l'ambient a la plaça també". Formatges Anocsa, fa poc que s’ha incorporat a la producció de formatges, actualment venen dues classes de formatge de llet i d’ovella. Tot i que era el primer any que participaven a la fira, expliquen que “no hem parat en tot el matí”. Cristina Díez assegura que, en el seu cas, "podem afirmar que ha anat millor la fira de la Llacuna que la d’Igualada”.

Unes 800 persones han passat per la fira. Des de l'Ajuntament asseguren que s'han acabat els tiquets i que se n'ha hagut de fer més. Dins el programa d'actes, ha destacat l'intercanvi de xapes de cava, les activitats infantils i l'acte de trepitjar raïm. Ha estat doncs, una jornada molt participada on s'ha sabut combinar l'activitat gastronòmica en un ambient popular i familiar, "la plaça on celebrem la fira és un marc magnífic i idílic per agermanar la comarca", afegia la regidora de cultura i festes M. Rosa Busquet.

Dissabte al matí ha tingut lloc la presentació de la fira, a càrrec de Ricard Roca. Abans del sopar, ha anat marcada al ritme d'un concert de la Coral Llebeig de Sant Pau d'Ordal i també una conferència d'un poema dedicat a les vinyes de La Llacuna. Posteriorment una xerrada a càrrec de Ramon Roset ha combinat degustació i maridatge amb formatges, embotits i carquinyoles del municipi. Diumenge la presentació de les plaques de cava i d'una placa de cava commemorativa de la festa ha donat el tret de sortida als actes de la jornada. El punt fort de la fira ha tingut lloc a quarts de dotze amb la degustació de vins d'alçada, embotits, formatges, carquinyolis i pastissos. També hi ha hagut lloc per la degustació de carn de porc a la brasa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.