L'Igualada s'estrena a la CERS amb golejada

Monbus Igualada HC 6 - HC Turquel 0

Diumenge, 19 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
L'Igualada s'ha estrenat aquesta temporada a la CERS golejant amb contundència al Turquel portuguès. En el partit d'anada de la primera eliminatòria de la competició, els igualadins han acabat amb un rotund 6 a 0 que deixa ben encarrilada la primera fase. Ahir també, a Vilafranca del Penedès, es va rememorar la històrica participació de Catalunya al mundial B d'hoquei patins de Macau, amb un partit entre les dues seleccions que fa deu anys es van enfrontar a la final: Catalunya i Anglaterra.

L'equip de Macau del 2004, al cartell de l'homenatge a Vilafranca

Acte de presentació de la commemoració de la final a Macau

Catalunya rememorant Macau, ahir a Vilafranca (foto: Fecapa)

El Turquel portuguès era assumible per als igualadins i així ha quedat demostrat en el partit d'aquest dissabte a Les Comes. Els homes de Francesc Monclús han fet mitja dotzena de gols als portuguesos en una bona estrena arlequinada a la competició. Fa 28 anys que Igualada té presència a Europa i després de l'excel·lent campanya de l'any passat, que amb l'equip a la Final Four el títol va estar a prop de quedar-se a l'Anoia, el conjunt igualadí espera poder fer una bona competició.

Divuit minuts ha tardat l'Igualada ha obrir la llauna, però a partir d'aquí, ha encarrilat el partit en només cinc minuts: Sergi Pla ha fet l'1 a 0, tres minuts més tard arribava el segon mitjançant Jaume Molas i només dos minuts després, al 23 de la primera part, Sergi Pla tornava a marcar col·locant el 3 a 0 al marcador. Amb aquest còmode resultat se'n anava al descans l'Igualada. El segon gol del partit, obra de Met Molas, significava el número 300 de l'Igualada a la CERS. A la represa ha estat Dani López qui ha ampliat la diferència amb un gol al minut 9, Met Molas hi tornava deu minuts més tard (5-0) i finalment Jassel Oller arrodonia el marcador fins al 6-0 definitiu al minut 23. El camí cap a l'esperada Final Four, que tant a prop del títol els va deixar la temporada passada, ha començat amb bon peu pels igualadins.

Recordant Macau
Molts aficionats de l'hoquei recordaran la històrica presència catalana al mundial B d'hoquei patins de Macau, en què Catalunya va jugar la final contra Anglaterra. Just ara fa deu anys d'aquella competició internacional amb accent català, l'única que ha pogut disputar Catalunya i en què, evidentment, hi havia presència igualadina. Ahir Vilafranca del Penedès va reviure aquella final amb els mateixos protagonistes però, això sí, més anys a les espatlles i un resultat diferent: Catalunya va acabar empatant a 5 contra Anglaterra. David Busquets i David Cáceres, jugadors aleshores de l'Igualada HC o Albert Tarrida com a segon seleccionador, van ser alguns dels noms propis d'aquella recordada presència catalana a la Xina. També l'exarlequinat Ivan Tibau, actual secretari general de l'esport. Fa deu anys, aquella competició va significar l'avantsala d'una cursa per a la plena oficialitat catalana a les competicions internacionals d'hoquei. La diplomàcia de la federació espanyola de patinatge, però, ho va evitar amb el recordat "Cas Fresno". Ahir, els Segadors van tornar a acompanyar la selecció catalana, en un dia per al record però alhora també de suport al procés polític que viu el país.