TORNAR

La PAH Anoia marca a Montbui els habitatges de les entitats financeres que es mantenen desocupats

Segons l'Idescat, a l'Anoia hi ha un total d'11.000 habitatges buits, a Montbui uns 655

societat
Diumenge, 19 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Institut d'Estradística de Catalunya, detalla que a l'Anoia hi ha un total d'11.000 habitatges desocupats. A Santa Margarida de Montbui en concret, els pisos buits són uns 655. De la mà de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca de l'Anoia (PAH Anoia) aquest dissabte ha tingut lloc una rua pel municipi on s'han anat marcant amb adhesius els pisos, ara en propietat d'entitats financeres, que estan desocupats.

La PAH ha marcat diversos pisos buits de Santa Margarida de Montbui

La iniciativa, que ja s'ha dut a terme a altres municipis de la comarca com Vilanova del Camí, Piera o Igualada, té com a objectiu reivindicar que es posin els pisos en lloguer social. Xus Lázaro, membre de la PAH Anoia, explica que "moltes families que han estat desnonades cobren la prestació de 400€ i els lloguers també estan en aquest mateix preu. Des de la plataforma demanem un lloguer assquible perquè puguin viure bé". Al llarg de la tarda prop d'un centenar de membres de la PAH Anoia han desfilat pels carrers del municipi aturant-se als blocs on hi ha algun habitatge en aquestes condicions. En cada punt, membres de la PAH enganxaven adhesius indicant que el pis està buit enmig d'una petita baralla amb un banquer simbòlic representat per un altre membre del col·lectiu. Al final de la rua, bona part dels adhesius ja han estat desenganxats.

A l'Anoia, un total de 9 ajuntaments han donat suport a la moció per començar a sancionar els pisos buits. Segons la llei, si un habitatge està tancat més de dos anys el propietari ha de rebaixar-ne el preu o posar-lo en estat de lloguer social. Lázaro recalca que "ens estem trobant que la gent a nivell de lloguer no pot fer front a les quotes, el problema és que molts dels propietaris dels lloguers són particulars. Nosaltres no anem en contra dels particulars". El que es demana des de la plataforma és ajut a les administracions però sobretot als polítics, "són qui tenen la potestat de fer alguna cosa per arreglar la situació".

Segons membres de la PAH Anoia, cada vegada hi ha més casos a l'Anoia de gent que intenta negociar amb els bancs a títol personal sense èxit, "és quan es va al banc dient que ets de la PAH que la cosa canvia". Després de la mobilització que va tenir lloc a Igualada, s'ha aconseguit que un pis del carrer Sant Ignasi, propietat de La Caixa, es posés en lloguer social fa un parell o tres de mesos.

Actualment la PAH Anoia està esperant la resposta dels partits polítics.

Podeu veure alguns dels millors moments de la mobilització, aquí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.