TORNAR
PUBLICITAT

Igualada ofereix el Ciri Votiu a la verge de Montserrat

El pare Abat ha rebut a diverses entitats de la ciutat que estan de celebració

Diumenge, 19 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Va ser fa gairebé 500 anys, al 1515, quan Igualada va demanar protecció a la verge de Montserrat per fer front a la forta epidèmia de pesta que arribava de Barcelona. Aleshores, els consellers d'Igualada van lliurar un ciri a la mare de Déu. Als anys noranta es va recuperar aquesta tradició que ahir, 499 anys després, van protagonitzar entitats com el cor de Santa Maria, el CF Igualada o el Club Excursionista UECAnoia, entre d'altres.

Igualada lliura el Ciri Votiu a la verge de Montserrat

Algunes de les entitats que estan d'aniversari van protagonitzar l'acte

Una representació del consistori va ser a Montserrat

El CFI a la recepció del pare Abat

En autocar, com la majoria d'ocasions, o caminant, com ho ha fet aquesta vegada una quinzena de persones per celebrar els 50 anys de la UECAnoia. D'aquesta manera ha arribat la comitiva igualadina a Montserrat per renovar la tradició de lliurar el Ciri Votiu a la verge. Es recorda així la petició que va fer Igualada el 1515 per tal d'aconseguir protecció davant la imminent pesta que arribava perillosament a la ciutat. L'alcalde Marc Castells i diferents regidors del consistori han estat acompanyats en aquesta ocasió per diverses entitats igualadines que estan d'aniversari: el cor de Santa Maria i el Club Futbol Igualada, que fan 75 anys, el Club Excursionista UECAnoia, i l’Associació Trobada Puntaires de l’Anoia i Grallers d’Igualada, que en celebren 25.

La visita a la Basílica de Montserrat ha començat amb l’habitual eucaristia per, posteriorment, celebrar la recepció d’entitats amb el Pare Abat de Montserrat, Josep

Maria Soler. L'ofrena del Ciri Votiu es va recuperar als anys noranta a Igualada, i des d'aleshores una representació de la ciutat fa el lliurament del ciri a la verge.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.