TORNAR

El duet anoienc 2 Princeses Barbudes mostra el seu espectacle a la Fira Mediterrània

Marc Marcé i Helena Casas tornen a l'assalt amb "Enciclopèdia baixeta de la nit"

cultura
Dimarts, 14 octubre 2014. 21:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 El duet que formen Marc Marcé i Helena Casas va arrencar la promoció del seu espectacle musical "Enciclopèdia baixeta de la nit" a Manresa. A finals d'any, seran a Igualada, al Teatre de l'Aurora

El passat dijous, dins el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, la companyia igualadina "2 princeses barbudes" va presentar "Enciclopèdia baixeta de la nit" el seu nou espectacle musical per a tota la família amb tocs de clown, teatre d'objectes i poesia visual, en el qual interpreten les cançons que conformen el disc homònim que van presentar la tardor de l'any passat.

Després de l'èxit del seu primer disc i espectacle "Cançons i Rimetes" -estrenat a la Mostra d'Igualada l'any 2012- en el qual revisitaven cançons tradicionals catalanes recollides per Joan Amades, 2princesesbarbudes creen l"Enciclopèdia baixeta de la nit" un disc amb cançons sobre la nit i tot el que l'envolta. Segueixen amb els instruments de joguina i l'estètica minimalista, però aquest cop les lletres i músiques són de creació pròpia i amplien les sonoritats i enriqueixen els arranjaments amb nous instruments i ritmes moderns, antics, tropicals i de l'est.

Les cançons del disc i de l'espectacle parlen de les bèsties nocturnes, de les lliçons d'astronomia del Professor Alexandre Bonanit, dels itineraris dels angelets i els ratolins que s'emporten les dents, de la senyoreta Son i dels estris imprescindibles per passar una bona nit. L'espectacle porta dalt de l'escenari somnis, tauletes de nit, endevinalles, llumets, observacions telescòpiques, sabatilles, got d'aigua i fins i tot una fanfàrria romanesa.

2 Princeses barbudes són Marc Marcé i Helena Casas (Pomada, Conxita, Angelina i els Moderns) fent música baixeta per a gent baixeta. Baixeta perquè es fa amb instruments petits, sense piles i que no sonen fort. Baixeta perquè és senzilla i minimalista. Baixeta perquè és artesanal i de producció numerada. Els acompanyen en l'espectacle el poli-instrumentista Ildefons Alonso que fa el paper de Gripau Barbamec i Jordi Rotés que fa de tècnic de so. La direcció artística de l'espectacle va a càrrec d'Íngrid Domingo i Jordi Farrés.

Tot i que la presentació de l'espectacle a la Fira Mediterrània només es va obrir a grups escolars i programadors, "Enciclopèdia Baixeta de la nit" es podrà veure a Igualada els dies 2 i 3 de gener al Teatre de l'Aurora. Ja se'n poden adquirir les entrades on-line a la pàgina web del teatre: http://www.teatreaurora.cat/


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.