TORNAR

"Ara és l'hora" s'estén a més nuclis anoiencs

Centenars de voluntaris a punt per aquest segon dissabte de campanya

politica
Dijous, 9 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Per segon dissabte consecutiu, els voluntaris de la campanya de l'ANC i Òmnium "Ara és l'hora" faran la seva campanya porta a porta. Piera, Vilanova i Montbui, els municipis més poblats després de la capital, entren en el recorregut

Després de l’inici el dissabte passat a Igualada, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia i Masquefa, la campanya "Ara és l'hora" continua aquest dissabte amb tota la força a Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera, Hostalets, Capellades, La Torre de Claramunt i Calaf.

La campanya conjunta entre l’Assemblea Nacional Catalana i Omnium Cultural “Ara és l’hora” pel “sí sí” a la consulta del 9 de novembre té dos grans eixos: d’una banda la gigaenquesta als domicilis, on es pretén tenir coneixement de l’opinió dels ciutadans alhora de construir el nou país i, d’altra banda, les accions de “tenyir de groc el país”, amb la col.locació d’elements de color groc als espais públics i privats dels pobles i ciutats catalanes i per la qual cosa es compta amb la col.laboració molt activa de l’entitat la “Flama del Canigó”.

A l’Anoia, la campanya va començar dissabte passat a Igualada amb un acte a Cal Font que va consistir amb l’acció de cobrir la xemeneia industrial amb una tela groga i, després d’uns parlaments de representants d’Omnium Cultural i l’ANC, es va iniciar la gigaenquesta amb 180 voluntaris. L’entitat la “Flama del Canigó”, d’Igualada, va ser l’encarregada de recollir el testimoni groc del brollador de la xemeneia de Cal Fon per fer-lo arribar als quatre pobles participants, de la mateixa manera que s’acostuma a fer amb la flama per Sant Joan. A partir d’aquí, i emprant aquesta simbologia, es va començar a extendre la taca del país groc. Alhora, es va fer lliurament als membres del consistori d’un llaç groc per penjar al balcó de l’Ajuntament. A Vallbona, Masquefa i Cabrera l’acte també va acollir els voluntaris, un total de 54, i es va iniciar la campanya pels domicilis.Segons els participants, la gigaenquesta va ser una experiència molt enriquidora on es va poder captar l’opinió de la gent sobre el què voldrien del nou país i es va poder establir un contacte entre els representants de la campanya i la ciutadania, que potser viu molt allunyada del procés. Les gigaenquestes continuen durant la setmana fins a arribar a totes les cases.

Seguint aquesta línia, el proper dissabte 11 d’octubre la campanya arriba a Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Piera, Hostalets, Capellades, La Torre de Claramunt i Calaf. Qualsevol persona que hi vulgui col.laborar pot presentar-se als punts de trobada i, allà mateix, apuntar-se com a voluntari.

Els llocs i les hores són per dissabte 11 d’octubre són a Montbui, a 2/4 de 10 del matí al Boulevard; a Piera, a les 10 del matí, a l'Espai d'Entitats; a la mateixa hora, al Casal de Calaf, i a la Plaça del Mercat de Vilanova; també a les 10 del matí, a la cruïlla de Torresport, a la Torre de Claramunt. A les 11, començarà a Els Hostalets de Pierola, a la Placeta. A Capellades serà a la Plaça de l'ESglésia l’ubicació i començarà a les 10.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.