TORNAR

Clam unitari davant dels ajuntaments anoiencs per la consulta

La Plaça de l'Ajuntament d'Igualada s'omple amb unes 3.000 persones, segons l'ANC-Anoia

politica
Dimecres, 1 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les poblacions de tot Catalunya van viure ahir a la tarda concentracions davant dels ajuntaments de rebuig de la decisió del Tribunal Constitucional, de paralitzar la consulta del 9 de novembre a penes uns minuts després de començar a deliberar el recurs del govern espanyol. Les places anoienques també es van omplir d'estelades, amb un centenar de persones a Vallbona d'Anoia i Masquefa, uns 150 concentrats a Hostalets de Pierola i d'altres a la Torre de Claramunt, Calaf, Piera, el Bruc, Orpí, Carme, Jorba, Castellolí i Prats de Rei.

A les 7 del vespre, centenars de persones eren ja davant l’Ajuntament d’Igualada per protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta del 9-N, en concentracions convocades per l'ANC, Òmnium i l'AMI. Al llarg dels següents minuts van afluir més persones fins arribar a totalitzar uns 3.000 assistents segons fonts de l'ANC. Una de les concentracions multitudinàries més importants de la història d’Igualada, amb una mobilització equiparable o superior a les que hi va haver contra la guerra d’Iraq (2003) o contra els ajustos al Consorci Sanitari (2011). Joan Vilanova va llegir el manifest en què recordava “el 80% de la ciutadania de Catalunya”que està a favor de la consulta i com s’han posicionat a favor “el 90% dels ajuntaments”.

Un manifest que lamentava “la total dependència del Tribunal Constitucional del poder executiu” espanyol i que la suspensió ‘express’ evidencia que el problema és “polític i no jurídic”. En acabar la lectura, els assistents van esclatar en crits de “volem votar” i “independència. Joan Vilanova va recordar que ara començarà la campanya del porta a porta de “Ara és l’hora”. L’himne nacional va tancar oficialment la concentració a Igualada.

Només es va llegir un manifest, el que van redactar de manera unitària l'ANC, l'Associació de Municipis i Òmnium per llegir a totes les concentracions que tenien lloc a Catalunya. Hi havia un segon manifest ja consensuat de la Taula pel Sí-Sí d'Igualada, que agrupa a 30 entitats, que finalment no va proclamar-se. Minuts abans que Joan Vilanova intervingués, representants de la Taula del Sí-Sí, el col·lectiu Desobeïm i l'alcalde Marc Castells van discutir sobre la lectura en públic del segon manifest. Les entitats convocants van declinar que es llegís.

Aquí pots veure les fotografies de les mobilitzacions a altres llocs de l'Anoia


4 Comentaris

P

Pep

Anoia

2 d'octubre 2014.11:00h

Respondre

Recordo una cançó de quan era petit: Ramon, tira plom, tira blat, tira merda pel forat...

M

Maria

Ig

1 d'octubre 2014.17:15h

Respondre

Pobret Ramon!!!!
No cal perdre temps, és d’un altre època

M

Maria Ll.

Igualada

1 d'octubre 2014.13:15h

Respondre

Ramon, tu hi erets ?, i si hi erets els vas comptar ?

Segurament que passaran per casa teva la gent de l’ANC i quant passin els hi podràs dir tot el que vulguis i segur que ells ho acceptaran... Llegir més democràticament. Perquè aquesta és justament la diferència entre els uns i els altres, mentre que uns demanen que tots, tots, ens podem manifestar lliure i democràticament, altres volen o voleu que això no sigui possible.

Ah! i les lleis clar que s’han de complir, però quan les lleis van en contra dels drets dels ciutadans s’han de canviar. Si no s’haguessin canviat algunes lleis encara aniríem a la mili, les dones no votariem, no ens podríem divorciar, els homosexuals no tindrien cap dret i la gent de raça negra als Estats Units encara les passarien molt magres, per exemple

R

Ramon

08700

1 d'octubre 2014.12:00h

Respondre

La ANC, sempre tirant curt, quant calculen 3.000 assistents, es queden curts.

Girona 97.000 habitants, 1.000 assistents
Tarragona 134.000 habitants 3.000 assistents
Lleida 140.0 habitants 3.00... Llegir més assistent
Barcelona 1.50.000 habitants 5.000 assistents

SR DE ANC, SOU UNS MENTIDERS, I UNS MANIPULADORS, CADA DIA MEREIXEU, MENYS CONFIANÇA.
(Espero, que un dia truqueu a la meva porta, a vendrem la moto, de veritat, que en tinc ganes )

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.