TORNAR

Una sessió de l'AUGA sobre les entranyes del Vaticà

El Teatre Municipal l'Ateneu s'omple per escoltar Vicenç Lozano

cultura
Dimarts, 30 setembre 2014. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Vaticà, l'estat més petit del planeta i seu de l'Església catòlica, va ser el protagonista de la sessió de l'AUGA d'ahir dilluns. El periodista de TV3 Vicenç Lozano va comentar com evoluciona el Vaticà amb el timó del Papa Francesc

El periodista Vicenç Lozano, redactor de la secció d'Internacional de TV3, i un dels especialistes en el Vaticà, va omplir totalment el Teatre de l'Ateneu en la sessió del darrer dilluns de setembre a l'Aula Universitària de la Gent Gran de l'Anoia (AUGA). La seva xerrada va ser premiada amb llargs aplaudiments. Degut a l'èxit, segurament la seva conferència tindrà una segona part d'aquí a uns mesos.

Lozano va donar a conèixer a través de la pantalla molts serveis i dependències poc conegudes del petit estat inserit a Roma. Va explicar des del cinema fins a la benzinera, va parlar dels famosos i enigmàtics arxius, va comentar com funcionen els diversos departaments i va acabar explicant alguns secrets del lloc. Amb llenguatge mesurat, però clar, es van airejar situacions, fets i esdeveniments que estant apareixen ara als mitjans de comunicació. La política de transparència, netedat i de canvi que porta el Papa Francesc dóna els seus fruïts i en donarà molts més en els propers temps. Segons el pronòstic de Vicenç Lozano, el Sínode de Bisbes és pròxim a començar ha propiciar plantejaments molt nous al sí de l'església.

El proper dilluns l'AUGA porta a Francesc Mateu, Director d' OXFARM. És responsable de projectes de cooperació a Sud-Amèrica i a Àfrica i tertulià als matins de Catalunya Ràdio.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.