TORNAR

Òdena tindrà un centre de turisme esportiu

La iniciativa Òdena Village combinarà activitats esportives i de turisme relacionat amb la natura

esports
Dimecres, 1 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un terreny de 14 hectàrees, a la zona de Puigrabat, es convertirà en una zona d'activitats combinades d'esport i natura: Òdena Village. La primera fase podria estar llesta l'estiu del 2015

Un emprenedor, Josep Casanovas, membre de la família Bohigas, ha arrencat el projecte de convertir una extensió de 14 hectàrees d’Òdena en un centre d’activitats combinades de natura i esport. S’hi duran a terme fins a 65 activitats diferents. Aquesta iniciativa, Òdena Village, espera abans de gener el vist-i-plau d’Urbanisme per començar la primera fase de construcció. La peça angular d’Òdena Village serà un centre de formació, de 500 metres quadrats, on es faran diversos cursos d’aspectes com supervivència i orientació.

Els terrenys són a la part nord-est del nucli d’Òdena, vora el peu del Puig Aguilera. L’Ajuntament d’Òdena va anunciar ahir que té previst habilitar una pista des de la zona de Can Macià fins a l’espai on es farà Òdena Village, per facilitar l’accés dels visitants. Les principals activitats —a més dels cursos que s’impartiran al centre de formació— seran l’excursionisme, running, rutes amb BTT, curses d’orientació, i altres de més novedoses com l’Spartan Raid o el Canicross. Casanovas també parla de fer “xerrades i tallers sobre la nutrició per a esportistes. Volem donar a conèixer un mode de vida més respectuós amb la natura” basat en la interacció amb el medi. Amb posterioritat, ni Casanovas ni l’alcalde d’Òdena, Pep Solé, descarten sinergies amb el Campus Motor i el Parc Motor, a escassos cinc minuts.

El centre de formació serà un dels primers passos. Tindrà dues aules, per 30 i 45 persones, tot i que la majoria d’activitats estan concebudes com a ‘outdoor’. El públic objectiu inclou des d’esportistes fins a escoles i turisme familiar. No es cenyiran a activitats d’un sol dia, tot i que resta l’assignatura pendent de l’allotjament a Òdena. La intenció és tenir un espai d’acampada per a escolars i desenvolupar posteriorment ‘bungalows’ híbrids amb base de fusta i lona.

El cost del projecte d’Òdena Village en la fase inicial apunta a uns 300.000 euros. Pep Solé espera que “una vegada es tenen ja tots els informes favorables, Urbanisme no trigui més de tres mesos”. La construcció s’engegaria a primers del 2015 i l’estiu que ve ja es podrien dur a terme algunes activitats.


1 Comentaris

F

Finilec

Igualada

1 d'octubre 2014.07:15h

Respondre

Molt bona iniciativa. Endevant

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.