TORNAR

El 'no' a la consulta s'imposa a Vilanova per un sol vot

El regidor socialista Antonio Sánchez va decantar la balança

politica
Dimarts, 30 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A l’hora exacta que el Tribunal Constitucional emetia la  seva resolució sobre el decret de convocatòria del 9-N i la Llei de Consultes, començava el ple de Vilanova del Camí. Nombrosos membres de l'ANC van acudir a la sessió.  

Es preveia un ple carregat, que va abordar temàtiques molt diferents i que va acabar amb la moció de suport a la consulta. Quatre grups diferents (VA, IPV, PP i PxC) i un regidor del PSC van decantar la balança pel ‘no’, davant els edils que van votar a favor de la consulta: tres del PSC, amb l’alcaldessa Vanessa Gonzàlez inclosa, els dos de CiU, i els vots del representant d’ERC, la d’ICV i la regidora no adscrita Marta Trullols. La sessió va iniciar-se amb l’aprovació de la darrera acta i, al cap de poc, ja va engegar-se la primera picabaralla entre Independientes Por Vilanova (IPV) i el govern. El motiu, els comptes de l’Ajuntament. Juan Manuel Cividanes va acusar a l’alcaldessa de “mentidera” i també va fer retrets a un dels dos regidors de Convergència. Vanessa Gonzàlez va exigir a Cividanes que es centrés les qüestions que atenien al ple o li retiraria la paraula. Al final, va optar per ordenar un recés de cinc minuts quan se’n portaven només 23 de ple. El ple es va allargar després més d’una hora fins que va arribar el punt de la consulta. Com era previsible, PP i PxC havien avançat el seu ‘no’. IPV, fidels a la seva oposició dura contra totes les iniciatives de l’Ajuntament, va recriminar que “s’han deixat de votar mocions molt més importants que aquesta” i van optar per un vot contrari. Vilanova Alternativa, que durant la campanya electoral va fer gala de proposar un model polític participatiu i va recollir firmes per presentar-se com a agrupació d’electors, es va inclinar pel ‘no’ també. Segons el seu portaveu, Francisco Palacios, perquè el tema no atenyia Vilanova. El grup socialista es va partir, amb Antonio Sánchez contrari la votació del 9 de novembre. La resta de regidors, 8, van posicionar-se a favor de consultar a la ciutadania sobre la independència. Vilanova es convertia en la segona vila anoienca en rebutjar la moció.

Montbui, el PSC decideix ‘no’ i imposa el seu ‘sí’

Montbui va ser el passat divendres el primer municipi anoienc que va negar-se a recolzar la consulta del 9-N. La majoria del PSC, encapçalat per Teo Romero, va decantar el ‘no’, malgrat els vots favorables a la consulta de ICV-EUiA i Veïns amb Veu. Sí que va prosperar una moció alternativa del PSC basada en el “diàleg, la negociació i el pacte com a condicions indispensables i prèvies a una consulta a la ciutadania” i que reclama “amb una Llei de consultes populars no referendàries com la que s’ha aprovat no es pot fer una pregunta pròpia d’un referèndum”.


13 Comentaris

9

9N

Vilanova del Camí

1 d'octubre 2014.20:00h

Respondre

Quina vergonya em fa ser de Vilanova. Però votarem!!!

M

Montserrat

1 d'octubre 2014.00:15h

Respondre

Visca la democràcia! Uns quants llumineres, votats pel poble, han decidit que el poble no té dret a votar. Ha guanyat la majoria de llumineres, i hem de respectar la seva decisió democràtica.... Llegir més Ells saben què ens convé, que nosaltres, que els hem votat, som un ramat de rucs. Potser ni caldria votar a les pròximes municipals, entre ells es poden repartir els càrrecs, els sous i les propines i ja està, coi! Si és que amb el Franco tot anava millor i no es malgastava en eleccions, consultes i bestieses d’aquestes.

J

Juan

Vilanova

30 de setembre 2014.23:17h

Respondre

Ay,ay, Joan, que mal te sabe que la gente no opine como tu,sabes muy bien que al principio se intento pactar con IPV i CIU, pero salio mas barato el VA.
Ahora resulta que Vilanova es indpendentista,... Llegir més bueno si, lo seran los 50 que estaban en la plaza del ayuntamiento, esos si, pero los demás lo dudo. Que mal sabe que os lleven la contraria, ¿pero es democracia o no?

J

Joan

vilanova del camí

30 de setembre 2014.18:00h

Respondre

Senyor Raul ``vuleu´´: El poble de Vilanova no ha dit que no a votar una consulta, ho han dit els seus representants( els més formats per cert, adalid de la cultura i la participació), en concret... Llegir més 9 regidors, dels quals 6 eren de partits municipalistes que no presentaven en els seus programes- No qeremo bota-. Els ideals de les persones que voten els partits municipalistes són diversos, per tant, es suposa que com en tota diversitat hi haurà persones que vulguin votar , si, vulguin votar, no, o no vulguin votar. En tot cas perquè voten tots en bloc en contra de la consulta?, qui els autoritza?. El poble de Vilanova , no diu NO, ho diuen uns senyors amb molta formació.

m

maria

igualada

30 de setembre 2014.17:15h

Respondre

No conec al Sr Cividanes, ni soc del PSC, pro no creus Sr Joan comentari nro 3, , que tas passat 4 pobles.
Per a mi, lo repugnant, es lo que feu, dons si un no penses com vosaltres, apart de ser... Llegir més mal català, est un ser repugnant.
Vosaltres parleu de respecte, i de serenor ?
Llegint alguns comentaris, jo diria, que sou llops, vestits amb pell de corder!
HIPÒCRITES!!!!!!!!.

R

Roser

30 de setembre 2014.16:30h

Respondre

Va per bon camí el PSC si hi ha complicitat entre la seva candidata a les properes eleccions municipals, Noemi Trucharte, que es trobava al Ple, i el Sr. Cividanes.

Sort, sort, sort que la... Llegir més ciutadania té els ulls ben oberts!!!!

R

Raúl

Vilanova del Camí

30 de setembre 2014.16:00h

Respondre

No vuleu democracia, donç això es democracia, el poble de Vilanova diu que NO.S´ha fet una votació (que es lo que voleu) i ha guanyat la majoria, que te de dolent això.

m

maria

igualada

30 de setembre 2014.12:14h

Respondre

El ’no’ a la consulta s’imposa a Vilanova per un sol vot.
També, la llei de consultes, la va donar per legal el Tribunal superior de justícia de Catalunya, per un sol vot de diferencia,( 5... Llegir més sis, 4 nos) i segons el ”desgovern dels pitjors ” era totalment legal.
Quina manera de manipular, la informació!

A

Alberto Gonzàlez

Barri Montserrat

30 de setembre 2014.11:33h

Respondre

Sempre haurem de estar en deute amb aquest ”il·luminats”, que han aconseguit lo mes difícil. DIVIDIR-NOS!!.
Aviat haurem de passar contes, amb aquest irresponsables, per no dir una altra cosa... Llegir més mes gruixuda.
El poble, no dubteu senyors il·luminats, te memoria, i tots sabem qui sou.!!

J

Josep

Vilanova del Cami

30 de setembre 2014.10:33h

Respondre

Com sempre a Vilanova hem de ser diferents.
A veure si els hi queda clar a segons qui, estem en una democràcia i s’ha de poder preguntar al poble que vol fer i no serveix l’excusa que ho ha de... Llegir més decidir tot Espanya, o com que no es un tema que afecta a Vilanova votem NO. Això és un tema que afecta a tot Catalunya i també a Vilanova.
Simplement el que es vol es preguntar, la consulta NO es vinculant, per tant no s’haurien de preocupar segons quins sectors ja que tan si surt que si com si surt que no, el dia 10 de novembre no serem independents o no simplement sabrem que opina el poble català.

J

Joan

vilanova del cami

30 de setembre 2014.09:32h

Respondre

Ahir vam assistir a un espectacle repugnat, protagonitzat, com no, per el Sr. Cividanes. Va mentir, va difamar, i es va dedicar a fer critica desde la demagògia més absoluta per tal d’embrutar-ho... Llegir més tot, d’empastifar-ho tot. La forma de fer política d’aquest personatge és ”LANZA MIERDA QUE ALGO QUEDA”. Tal com va dir la Sra. Francina d’Iniciativa, actituds com aquestes són les que allunyen la política de la gent. Vilanova no pot permetre espectacles d’aquests tipus i el Consistori hauria d’actuar davant els atacs personals, la manca de respecte a la institució i a l’alcaldesa. Per acabar, dir que va sorprendre veure la complicitat que van evidenciar en certs moments la candidata del PSC, Noemi Trucharte, que es trobava al Ple, i el Sr. Cividanes. Males companyies, que són tota una declaració d’intencions, i que caldrà prendre nota. Com va dir una persona a la sortida del Ple: Fa por pensar que aquest Ajuntament pugui acabar en mans d’aquest personatge.

P

Pep Pelfort

Vilanova del Camí

30 de setembre 2014.09:05h

Respondre

Decepcionat i molt amb la gent que em representa al meu Ajuntament.
Suposo i espero que això canviarà a les properes eleccions municipals, al menys a les europees així es va insinuar, i tota... Llegir més aquesta gent retrògrada desapareixerà o smplement quedarà en minoria.
Agrair també a qui va donar suport a la proposta.

P

Pena, molta pena.

30 de setembre 2014.08:29h

Respondre

Pena i vergonya del meu poble.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.