TORNAR

Denunciat un veí de la Torre per venda il·legal d'animals

Un veterinari d'Igualada expedia les cartilles sanitàries sense haver-los tractat

societat
Dilluns, 29 setembre 2014. 14:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, el venedor, de 43 anys, aconseguia cartilles sanitàries d'un veterinari d'Igualada, algunes d'aquestes sense que s'hagués visitat l'animal. Havia fet més de 600 trameses d'animals a través d'una empresa de missatgeria

Els Mossos d’Esquadra han denunciat per la via administrativa un veí de la Torre de Claramunt (Anoia) per la venda d’animals sense tenir l’autorització administrativa. Aquest home, de 43 anys i nacionalitat espanyola, no disposava de cap tipus de llicència d’activitats, ni assegurança de responsabilitat civil, ni nucli zoològic per realitzar aquesta activitat.

La denúncia es va fer el 8 de setembre, després de diversos avisos que des de maig van anar recollint agents de la Unitat Regional de Medi Ambient ( URMA) de la Regió Policial Central, amb la col·laboració de les URMA de Mossos d’Esquadra d’altres regions. Les persones afectades eren de diferents punts de Catalunya, que van poder constatar que aquest veí de la Torre publicava la venda d’animals de diferents races sense tenir la documentació i les condicions que corresponen. El venedor, segons els anuncis que publicava a la xarxa, venia gats i gossos, amb xip, vacunats i desparasitats. Als clients els deia que era criador professional i auxiliar veterinari.

Els compradors recollien els animals al domicili del venedor, o bé els hi feia arribar a través d’un servei de missatgeria, amb la cartilla veterinària corresponent i el rebut de compra. Al cap de pocs dies, els compradors observaven com els animals emmalaltien i en algunes ocasions es morien. Per el procés curatiu havien de portar-los a un veterinari de confiança i abonar el tractament que el venedor després no volia reemborsar. Alguns clients al veure que l’animal es posava malalt contactaven amb el venedor, aquest els indicava la medicació i tractament que havien de seguir i subministrar a l’animal, o bé ell mateix els hi subministrava. En cas que l’animal es morís el venedor els hi oferia la devolució dels diners o bé un altre animal. El venedor sempre reclamava als seus clients que li havien de retornar el cos de l’animal mort i la seva documentació.

Durant la investigació els agents van poder comprovar que els animals no els criava el denunciat. També van poder saber que venia els animals malalts i els tenia en el seu domicili en males condicions higiènico-sanitàries.

La investigació va revelar que des del mes de novembre de 2013 fins el mes de juny d’enguany el venedor havia obtingut d’un veterinari d’Igualada unes 90 cartilles sanitàries, sembla ser que algunes d’elles eren expedides sense haver-se visitat alguns dels animals en qüestió, així com algunes d’aquestes cartilles sanitàries mostraven mancances. El venedor des de principis d’any havia realitzat més de 600 enviaments d’animals amb una empresa de missatgeria. El denunciat en el darrer any havia obtingut més de 200 vacunes i d’altres medicaments, el veterinari que expedia les receptes no havia visitat i no coneixia els animals a qui anava destinada la medicació.

El venedor, entre altres normatives vigents, va ser denunciat per les irregularitats comeses dins el decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la llei de protecció dels animals. La investigació resta oberta i no es descarten altres denúncies.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.