TORNAR

Els plànols del Parc de lnnovació del Cuir a punt d'enllestir-se

El president dels blanquers, optimista amb la nova Escola i el trasllat al Parc

economia
Dimarts, 23 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els plànols del nou Parc de la Innovació del Cuir i la Marroquineria, al sector Igualada-Jorba, que han d'acollir l'actual indústria adobera del Rec estaran llestos "aquest desembre o gener" anuncia l'alcalde Marc Castells. La notícia ha estat celebrada pel Gremi de Blanquers, que veu el nou espai  (a prop de l'Escola d'Enginyeria) necessari per expandir-se i reforçar el paper del clúster. Montbui, que no ha mogut fitxa a nivell de projecte, queda descartat

El Gremi de Blanquers d’Igualada referma la seva voluntat i optimisme que es faci possible com més aviat millor la proposta de trasllat de les fàbriques a la zona del Parc de la Innovació en Cuir i Marroquineria Jorba-Igualada. Dijous passat, durant la inauguració del Campus Universitari, l’alcalde igualadí Marc Castells va anunciar que “aquest desembre o gener estaran llestos els plànols” del sector urbà de 34 hectàrees que acolliria la indústria adobera. Xavier Badia, president del Gremi de Blanquers, veu “necessari” fer aquesta planificació perquè “quan torni la pressió urbanística al Rec cal tenir pensat una possible alternativa. Cal pensar per demà i poder seguir sent competitius”. Badia no veu a Montbui com a ubicació.

Pel que fa al trasllat “hi haurà empreses amb més o menys voluntat, però des del meu punt de vista cal fer aquesta aposta. D’aquesta manera podrem créixer i acollir noves empreses”. El president dels adobers descarta Montbui com a opció “no hi ha cap projecte en ferm”. Segons el Gremi i l'Ajuntament, la connexió amb la depuradora del Rec no suposaria cap problema ja que es faria a través del torrent de l’Espelt. Xavier Badia explica que “estem en creixement. La pell de qualitat i el mercat del luxe de cara als clients estrangers va a més”.

L’obertura del nou Campus Universitari de l’Escola d’Enginyeria significa per Badia “un dels millors moments de la meva vida professional. Els nostres cients de l’estranger agafaran més confiança i fins i tot podran venir aquí a fer projectes. Ens assegura el futur”. L’EEI podrà acollir a 500 persones, Badia vol recordar que “som un clúster, amb indústries, universitat, centre tecnològic i una depuradora que ens permet assumir la nostra responsabilitat social”, i ara encara es podrà fer més força i “enamorar als igualadins”. El Gremi aplega ara a 800 treballadors.


2 Comentaris

P

Pere M

Igualada

23 de setembre 2014.16:15h

Respondre

Molt bona notícia per Igualada. Esperem que aquest projecte doni un nou impuls al sector. Cal treballar mirant endavant !!

p

pep

igd

23 de setembre 2014.11:45h

Respondre

Molt bonic, aquest camp de blat, es nota que el projecte avança.
Felicitats Sr Alcalde, per la seva rapidesa, en prioritzar el projecte!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.