TORNAR

Alguns ajuntaments de la comarca convoquen plens extraordinaris per donar suport a la llei de consultes

Òdena, Capellades i Jorba són els primers municipis en convocar el ple

politica
Dilluns, 22 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El divendres 19 de setembre, el Parlament de Catalunya es va reunir per aprovar la Llei de Consultes i, d'aquesta manera, tenir el marc legal preparat per poder convocar-ne una el dia 9 de novembre. Per aquest motiu, diferents ajuntaments de la comarca convocaran a partir d'avui plens extraordinaris per tal d'aprovar mocions en suport a la llei de consultes.

Ajuntament d'Òdena

Aprovació de la llei de consultes, divendres, al Parlament

El Parlament de Catalunya va aprovar dijous al vespre la llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, amb 106 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i Joan Ignasi Elena) i 28 en contra (PPC i C's), resultat que significa el 78,5 per cent dels diputats de la cambra a favor del text. La llei ha de servir, entre altres coses, perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui la consulta del 9 de novembre amb la pregunta amb dos apartats acordada: "Vol que Catalunya esdevingui un estat? I, en cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?"

Jorba, Vallbona d'Anoia, Òdena i Capellades són alguns dels primers municipis de la comarca en què es detallarà el suport del ple a la llei de consultes. Serà aquest vespre, a les 8 a Jorba, Copons, Tous i Vallbona, i a 1/4 de 9 a Capellades i Òdena. L'alcalde odenenc, Pep Solé ha explicat que "ho hem de fer convençuts i amb moltes ganes. Això serà sí o sí i serà un sí-sí i per tant hem de tirar endavant". A la mateixa hora hi ha un ple extraordinari pel mateix motiu a Capellades. L'endemà, a les 8 del vespre, Igualada i Castellolí també votaran la moció de suport. La setmana passada, el Bruc va ser un dels municipis que es va avançar: els 9 regidors van votar favorablement la moció de suport.


2 Comentaris

R

ROSER

EL BRUC

22 de setembre 2014.16:00h

Respondre

AL BRUC ÉS VA APROVAR EL PASSAT DIMECRES DIA 18 DE SETEMBRE PER MAJORIA DELS 9 REGIDORS.

c

claudi poch saumell

vallbona d`anoia

22 de setembre 2014.11:00h

Respondre

Nomès afegir que l`Ajuntament de Vallbona d`anoia, tambè ha convocat un plè extraordinari per avui, dilluns, a les 20 per donar soport a la consulta.Voldrìa saber perquè es dona aquest fet... Llegir més d`ignorar els actes de Vallbona d`anoia, doncs aquest plè esta programat desde el mateix dia en que ho han fet els demès ajuntaments.......

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.