TORNAR
PUBLICITAT

Més de 5.000 persones participen a la Fira de la Vinyala d'Òdena

La fira dedica uns dels Premis Vinyala 2014 a l'enyorat Santi Carbonell

societat
Dilluns, 22 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb un gran èxit de participació, aquest diumenge s'ha celebrat la quarta edició de la Fira de la Vinyala d'Òdena. Al llarg del matí la Plaça Major s'ha anat omplint de visitants que o bé volien gaudir de la mostra i la degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d'Òdena i l'Anoia o bé volien endur-se vinyales cuinades a casa.

El temps, que en algun moment del matí ha amenaçat amb pluja, no ha impedit que se celebrés l'edició d'enguny de la Fira de la Vinyala. A banda de les paradetes on els restauradors servien degustacions de vinyales cuinades en grans paelles, aquest any s'ha ofert la possibilitat de poder adquirir vinyales cuinades per endur-se a casa. D'altra banda, al recinte firal ha acollit propostes com una mostra de productes i artesania alimentària de l'Anoia, el mercat del cargol, activitats infantils, mostra d'arts i oficis i l'exposició de la Casa del Cargol Modernista de Barcelona.

Ben entrat el migdia ha tingut lloc l'atorgament de Premis Vinyala d'Òdena. Un d'ells ha anat dedicat a Sant Carbonell, que va morir fa poc més d'un any. El premi pagesia ha estat lliurat a Jaume Jorba.

L'alcalde d'Òdena, Pep Solé ha explicat que "el nucli principal de la fira ha estat les degustacions dels cargols i dels productes del país com ara el cava i el vi", afirmant que "el primer objectiu, que era que hi hagués cargols per tothom, s'ha complert".

El restaurant el Jardí d'Igualda és un dels establiments que hi ha participat. Aquesta ha estat la seva primera edició, i en fan una bona valoració perquè les cassoles no s'han parat de buidar. Alba Riba, ha explicat la seva recepta,"la nostra cassola és la vinyala de troç de cargols. Està feta de cansalada, buti negre i costella de porc.

Podeu veure un recull d'imatges de la jornada, aquí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.