TORNAR
PUBLICITAT

Jordi Llavina, Santiago Vidal, Sílvia Soler i Vicenç Villatoro encapçalen el cartell del Mercat de Lletres

Dissabte el museu es convertirà en un mercat per comprar, llegir i jugar amb les lletres

cultura
Dilluns, 22 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Recitals, col·loquis i presentacions literàries, concursos de narrativa, activitats als espais interiors i exteriors del museu, llibres per als més petits, xerrades per als amants de la lectura i actes per al públic en general. La tercera edició del Mercat de Lletres, dissabte, combinarà aquestes propostes amb les parades de llibres per remenar de forma tranquil·la a l'entorn del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia. Un espai infantil, al pati, oferirà lectures i conta-contes i a l'Auditori noms com els de Vicenç Villatoro, Sílvia Soler o el jutge Santiago Vidal presentaran les seves novetats.

El Museu es transformarà en un "mercat" per un dia

El Mercat de Lletres s'inclou al programa 3L de foment de la lectura, i compta també amb el suport del programa de millora del barri de Sant Agustí. Amb la vocació d'oferir un entorn dedicat a les lletres i a tot el que ofereixen, el mercat proposa actes per a tots els públics i espais per poder llegir, escriure o relaxar-se. Al vestíbul, l'exposició "De paraules al vent a la fàbrica" proposarà diversos llibres de Miquel Martí i Pol i a l'exterior, múltiples parades de llibres, espais per a entitats culturals i racons de lectura, tallers i jocs per als petits.

Un cartell de luxe

Joan Vinyoli i la seva poesia serà el tema d'arrencada del mercat, el comissari de l'Any Vinyoli, Jordi Llavina, en donarà detalls a les 11h. Una hora i mitja més tard, el conegut jutge Santiago Vidal presentarà el llibre "Els set pecats capitals de la justícia", en un acte presentat per Joan Maria Morros. A la tarda, Vicenç Villatoro li prendrà el relleu per presentarà la seva darrera novel·la, "Un home que se'n va" (17h). Seguidament, el mercat proposa una "conversa d'estiu" amb l'autora Sílvia Soler, qui amb "L'estiu que comença" va guanyar el premi Ramon Llull 2013 i creadora també de "39+1", que s'ha portat darrerament a la petita pantalla amb una sèrie a TV3. La jornada continuarà amb el lliurament de premis del concurs de Poemes d'Amor, que ja s'ha celebrat, i del Concurs de Microcontes: aquesta iniciativa de Paranoia Accions proposa escriure un relat de 200 paraules, amb només 40 minuts, i sobre un tema que es decidirà al moment; les inscripcions s'obriran a les onze del matí. El Mercat de Lletres es tancarà amb un muntatge poètic i musical de poemes de Miquel Martí i Pol, en aquest cas a l’adoberia de Cal Granotes.

Un mercat per als més petits

El Mercat de Lletres proposa espais també per al públic infantil. A més a més, a les 12h, un espectacle de lectura i il·lustració, a càrrec d'Elisenda Roca i Ignasi Blanch, permetrà posar imatges a l'"Àlbum il·lustrat del 1714" de Jordi Sierra i Fabra. Una hora més tard, Geronimo Stilton, director del diari Ratalona, serà al mercat per signar llibres i saludar als seus seguidors. A la tarda, els conta-contes de l'Anna Garcia i un taller de punts de llibre completeran les activitats infantils.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.