TORNAR

La família del futbol igualadí omple el Teatre de l'Ateneu

La celebració dels 75 anys del CF Igualada arrenca un repàs a la història i a la filosofia del club

esports
Dissabte, 20 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En un Teatre de l'Ateneu ple de jugadors, familiars i personal del Club Futbol Igualada van arrencar ahir els actes de celebració dels 75 anys del club. El convidat estrella va ser Joaquim Hernàndez, ex jugador i pare del barcelonista Xavi Hernàndez

Francesc Jorba, el president, ahir

“De l'any 39 ençà, el Club Futbol Igualada, sense defallir en l'esforç, millora i cuida el futbol”. És la lletra de l’himne dels 75 anys del club, que ahir es va presentar. La família del l’Igualada es va reunir ahir al vespre al Teatre Municipal de l’Ateneu en el primer dels actes per celebrar les Noces de Bronze de la seva fundació. Retrobaments, emoció, abraçades, petons i història, molta història. El passat, el present i el futur de l’Igualada es van asseure junts a la platea de la sala igualadina. Entre els convidats, a més de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el vice-president de la Diputació Ferran Civil i la regidora d’Esports Rosa Plassa. I la presència de Joaquim Hernàndez, un home que ja forma part de la història del club però que a la vegada és pare del més que probable millor jugador català de tots els temps, Xavi Hernàndez.

La platea del Teatre va quedar plena, amb jugadors actuals, històrics i coordinadors del futbol base. A ells va anar adreçat el vídeo que es va projectar després de les primeres paraules del presentador de l’acte, Jordi Cuadras. Un vídeo amb un recull de fotos, amb totes les vicissituds des dels primers dies, els anys de plom del franquisme, del blanc i negre al color. Els espectadors van reconèixer als presidents, un a un, i van recordar a l’entrenador amb més partits, Paco Marfil, 246, i al jugador que més cops s’ha vestit de blau, Luis Guillén, en 571 ocasions. El president del club, Francesc Jorba, va confessar que quedava aclaparat “davant de tanta història”. Va recordar que el CFI és també història del futbol estatal, va ser el “segon equip en portar dorsals”. També paraules d’orgull i felicitació van venir de l’alcalde, Marc Castells. En el torn de Joaquim Hernàndez, ex jugador i ex entrenador, va ressaltar la importància de la base, que ell també ha treballat a Terrassa. I per acabar, Es va presentar la cançó dels 75 anys, amb lletra i música de l'incombustible Josep Maria Talló, un dels veterans del club i president honorífic en aquestes Noces de Bronze.


1 Comentaris

j

jaume rodriguez enrich

20 de setembre 2014.12:07h

Respondre

tot perfecta i molt emotiu lel himne del 75 aniversari composat per Josep Maria Tallo Es tot sentiment.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.