TORNAR

Òdena celebra avui la quarta edició de la Fira de la Vinyala

A les 12 h del migdia es donaran els Premis Vinyala d'Òdena

societat
Diumenge, 21 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Al llarg d'aquest matí, la Fira de la Vinyala convertirà el nucli antic d'Òdena en una combinació perfecta entre gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica. Aparcant la gastronomia, els visitants podran veure l'exposició fotogràfica la Casa dels Cargols. El mateix diumenge a les 12 h es donaran els Premis Vinyala d'Òdena.

En l'edició d'enguany es podrà veure una mostra i degustació gastronòmica de plats cuinats amb vinyales per restaurants d’Òdena i de l’Anoia. La degustació dels plats es realitzarà a la Plaça Major mitjançant la compra d’un tiquet a un preu de 8 euros que donarà dret a 3 degustacions de plats elaborats amb vinyales o altres productes, unes postres i dues copes de vi o cava. A més dels restauradors que serviran les degustacions de vinyales, es cuinaran grans paelles de vinyales perquè tothom pugui degustar vinyales. Aquest any s’ofereix la possibilitat de poder adquirir vinyales cuinades per endur-se. La venda de vinyales per endur-se requerirà de la compra d’un tiquet específic que es posaran a la venda a partir de la 1 del migdia.

A la mateixa vegada se celebrarà la Mostra de productes i artesania alimentària de l’Anoia. Sota el nom “l’Anoia del Camp a la Taula” el Consell Comarcal de l’Anoia potencia el consum i la visibilitat dels productes de proximitat autòctons de l’Anoia i, a la Fira, s’hi podrà trobar productes dels artesans alimentaris de la comarca. Alguns dels artesans participen del tiquet de degustacions com alternativa per les persones que, encara que no els agradin els vinyales, volen participar de la Fira.

A les onze del matí tindrà lloc també la Festa de la Verema.En acabar l’acte, se sortejarà la bota amb el most acabat d’obtenir que, barrejat amb alcohol de vi, al cap d’unes setmanes serà una magnífica mistela.

Per altra banda, també s'han organitzat activitats infantils com curses de vinyales, joc de la vinyala, i diferents tallers. La programació també ofereix una caminada popular, una ruta a peu per un circuit d’antigues barraques de pedra seca. Com a novetat, enguany la Fira comptarà amb una petita exposició fotogràfica de la Casa del Cargols d’estil modernista de Barcelona.

Premis Vinyala d’Òdena

Durant la Fira tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis Vinyala d’Òdena. El “Premi Vinyala d’Òdena, a l’odenenc”, un premi que vol reconèixer a una persona o entitat odenenca per la seva activitat, treball, actitud o fet i el “Premi Vinyala d’Òdena, obert”, un premi que vol reconèixer a una persona o entitat de fora d’Òdena per la seva actitud, treball o trajectòria. En tots els casos, el premi consisteix en una figura d’una vinyala. L’acte serà a les 12 a la Plaça Major.


3 Comentaris

P

Petit Pages

Òdena

8 de novembre 2014.01:42h

Respondre

Felicitacións al alcalde d’ Òdena Pep Sole per portar tans i tams llocs de treball a Òdena. Si les dens no es fan treballar tu ja m’ entens.

R

Rosa

Òdena

21 de setembre 2014.17:30h

Respondre

Visca Òdena!!!!!Felicitats a l’ajuntament per aquesta festa.

J

Juan Trosta

21 de setembre 2014.14:56h

Respondre

es innegable que l alcalde d Odena, Pep Sole, i fot una imaginació per promoure els seus que es encomiable Exit a la Vinyala

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.