TORNAR

La Festa del Raïm de Masquefa veu el model consolidat amb més visitants

Es van vendre quasi 800 tiquets més de degustacions que fa un any

societat
Divendres, 19 setembre 2014. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 Es van vendre fins a 6.457 tiquets. La segona fira de tastets va comptar amb la participació de deu establiments locals. Bona resposta a la Mostra de productes artesans, que s'ha obert a establiments i firmes de la comarca com Kan Bakus i la Cervesera Artesana de Tous.

El nou format de la Festa del Raïm de Masquefa –format estrenat l’any passat amb uns resultats que ja van superar les previsions més optimistes- s’ha confirmat com exitós en aquesta segona edició, amb unes xifres encara millor. El passat dissabte 13, la segona Fira de tastets de vins, caves, restauració i pastisseria –un dels grans atractius de la renovada festa- va convertir els jardins en un formigueig constant de masquefins i de visitants d’altres localitats. En total es van vendre –a 1 euro- fins a 6.457 tiquets de degustacions, 750 més que l’any passat. Hi han participat 13 establiments.

Per un popular preu que oscil·lava entre 1 i 3 euros, els visitants van poder escollir entre una gran varietat de vins, caves, platets i dolços. La veritat és que la qualitat dels productes –alguns fets amb ingredients de gran tradició a casa nostra- i l’originalitat que hi van posar els restauradors, els forns, les pastisseries i els cellers i bodegues van fer francament difícil l’elecció. Aquest any la fira va comptar amb la participació de deu establiments locals: Can Bonastre Wine Resort, Castell d’Age, Celler Finca Parera, Come d Pizza, Forn de Pa i Pastisseria Camilo, Forn de Pa i Pastisseria Mora, L’Aroma, Pa Mora Tradició Fornera des de 1884, Raventós Rosell Heretat Vall-Ventós i Restaurant Cal Cuiner. També s’hi va sumar el Punt Taronja, instal·lant una fassina a la plaça, on va elaborar tot tipus d’aiguardents i destil·lats.

A més, la mostra es va obrir a la comarca -amb la presència del restaurant Kan Bakus d’Igualada i la Cervesera Artesana Tous d’Anoia- i fins tot més enllà, amb l’estand de les bodegues Aracata, procedents d’Osca. El nou emplaçament –els jardins de la Torre dels Tena- va evitar que s’hi registressin els embussos de la primera edició, quan el carrer de les Escoles va quedar petit per moments.

Acabada la frenètica jornada de dissabte, la Festa del Raïm es va reprendre l’endemà a la tarda amb l’emotiu concert dramatitzat ‘1714: el setge de Barcelona’. La formació Cum Cantico -integrada per Xavier Pagès (baríton), Santiago Figueras (tiorba i guitarra barroca), Clara Hernández (viola de gamba) i l’actor Enric Arquimbau- va posar la pell de gallina al públic que es va reunir a la Capella del Roser. El concert formava part d’un cicle d’actuacions organitzat per la Diputació amb motiu del Tricentenari, i s’emmarcava també en els actes de commemoració de la Diada a Masquefa. Després, la previsió de pluja va obligar a ajornar el quart Festival de Blues de Masquefa.

La Festa del Raïm també va donar l’oportunitat als artistes locals de promocionar la seva obra. Tant dissabte com diumenge el Casal d’Avis va acollir una exposició de pintures, dibuixos i escultures fets per masquefins, una activitat organitzada per la Comissió Exposició Artistes Locals. L’Ajuntament –que continuarà treballant per millorar la festa edició rere edició- agraeix la col·laboració de tots els qui la van fer possible: la Diputació de Barcelona, l’Alzinar, Ràdio Masquefa, l’ADF, Protecció Civil, Can Massana, Carros i Cavalls d’Antoni Malet, Explotacions Agrícoles Junyent, Punt Taronja, la Comissió Exposició Artistes Locals, el personal municipal, i tots els establiments que van participar en la fira de tastets.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.