TORNAR

S'inaugura un pilar per reindustrialitzar l'Anoia

L'obertura oficial del Campus Universitari aplega la societat civil igualadina

Divendres, 19 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nova Escola d'Enginyeria d'Igualada ja s'ha obert al món. Aquesta setmana s'hi han iniciat les classes i ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial. Moltes són les esperances que l'economia anoienca té fixades en aquest equipament, que ha de ser un centre de sinergies entre coneixement i empresa.

La col·locació de la darrera pedra

Igualada va obrir un capítol nou de la seva història com a ciutat universitària ahir. L’acte d’inauguració del Campus Universitari va comptar amb la presència del conseller d’Economia i Universitats, Andreu Mas-Colell, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, la delegada del rector de la UPC pel Desenvolupament i la Transferència de Coneixement, Diana Cayuela, el president del Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada (CETI) i director general d’Universitats, Lluís Jofre. També va ser present en la col·locació de la darrera pedra de l’obra el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà. Van ser-hi presents també els diputats al Parlament i representant del món empresarial. La concreció d’aquesta nova casa per l’Escola d’Enginyeria, amb unes instal·lacions modèliques, és la realització també d’un pas imprescindible pel món econòmic d’Igualada. Un edifici que donarà prestigi i avalarà la ciutat com un centre de coneixement vinculat a la seva tradició i futur industrial amb la pell.

El govern d’Igualada va avançar ja fa anys que el nou edifici era una condició ‘sine qua non’ per la reindustrialització. Un aparador (ple de contingut) per atreure els inversors. L’edifici ha costat 5 milions d’euros i s’ha fet a velocitat llampec: 9 mesos. El nou edifici, al Pla de la Massa, té una superfície de vora 6.000 metres quadrats. El primer pis està dedicat a la gestió acadèmica, amb tretze despatxos i la sala de doctorat. La segona planta conté tota l’àrea de docència i investigació, amb nou aules, el menjador i sala d’alumnes, l’Aula Magna, dos laboratoris químics, dos laboratoris físics, la planta pilot d’adoberia, la planta pilot de projectes i investigació, la planta depuradora i diferents sales de treball. L’edifici compta amb la certificació de Classe A de màxima eficiència energètica. Des del proper 1 d’octubre, a més, s’hi podrà accedir de dilluns a divendres amb transport públic, gràcies a les línies LC1 i LC2 del bus urbà d’Igualada.

Els estudis que es fan a l’Escola d’Enginyeria avui en dia són diversos. Alguns vinculats amb els processos de treball dels blanquers, com el Grau en Enginyeria Química, el Màster Universitari en Enginyeria del Cuir, el Màster en Direcció Tècnica d’Adobatge, el Postgrau en Tècniques d’Adoberia. A més d’altres estudis complementaris com el Postgrau en Direcció Comercial i Màrqueting, el Postgrau en Emprenedoria, el Grau en Enginyeria en Organització Industrial, el Postgrau en Gestió Ambiental, i estudis de doctorat. A més, als laboratoris del Campus es duen a terme les accions d’investigació i desenvolupament de producte de la Càtedra A3 en Innovació del Cuir, el Tèxtil i la Moda de la UPC, que els dos darrers anys ha executat més de vuit mil accions per les empreses que ho han sol·licitat.

Un canvi urbanístic també

En el torn de paraules, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va afirmar que la nova escola “ens ajudarà a captar inversions, els joves ja no hauran de marxar de casa nostra”. El batlle va apuntar que amb les obres es guanya espai urbà “de qualitat”, amb intervencions com la creació d’una nova plaça a davant de l’edifici i futures obres com l’eix peatonal que connectarà la Biblioteca Central i la de la EEI, “seran a un quart d’hora a peu”. Lluís Jofre, director general d’universitats va lloar la feina d’aquells que “han treballat perquè això fos possible. S’han fet coses del trasllat en ple agost”. El conseller Mas-Colell, finalment, va elogiar també “una obra feta amb eficiència. La insistència de l’alcalde m’ha convençut. Ara dic sempre que Igualada és capital de la pell de qualitat”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.