TORNAR
PUBLICITAT

Els Moixiganguers tanquen una setmana rodona

Compte enrere pel concurs de Tarragona

cultura
Dimecres, 17 setembre 2014. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La colla morada va firmar un cap de setmana per emmarcar. El pont llarg en motiu de la Diada ha significat un impuls de moral, amb l'execució del quatre de vuit i la torre de set per partida doble. Ara ja es preparen pel concurs de castells de Tarragona, on tornen, una prova més que són a l'elit

El quatre de vuit firmat als Hostalets

Els Moixiganguers d’Igualada compten els quatres de vuit i les torres de set de dos en dos. Com ja va passar a Agramunt i a Vilanova del Camí, en què en dos dies van repetir tots dos castells, aquesta darrera setmana ho han tornat a aconseguir. En l’actuació de commemoració de la Diada Nacional el dia 11 als Hostalets de Pierola, els morats van descarregar la torre de set, el quatre de vuit i el tres de set. Es convertia així Hostalets en plaça de vuit. Els morats van completar tots tres castells sense problemes, i amb una torre i un tres que demanaven un pis més. Van arrodonir l’actuació amb tres pilars de quatre. Els castellers de la Sagrada Família acompanyaven els morats, i van descarregar el tres i el quatre de set i el quatre de set amb agulla, a més d’un pilar de cinc. Però la jornada seguia, el mateix dia 11 a la tarda la colla va participar a la “V” organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural a Barcelona; va ser al tram 49, el de l’Anoia, i al llarg de la tarda es van fer diversos castells, entre ells el quatre de set.

Diumenge els Moixiganguers actuaven a Valldoreix, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Cugat del Vallès; allà van tornar a demostrar que tenen la mida presa a aquestes dues construccions. El seu castell de sortida va ser la torre de set, descarregada amb total solvència i, després de desmuntar un intent de quatre de vuit, van descarregar de nou el carro gros. L’actuació la tancaven amb el set de set, un altre dels castells que porten sovint a plaça. El pilar de cinc acomiadava l’actuació. Així completaven la que ha estat la seva millor actuació en aquesta plaça i el vuitè quatre de vuit de l’any. Els amfitrions de la diada, els castellers de Sant Cugat, van descarregar a Valldoreix un tres de vuit de postal, a la segona ronda, després d’un quatre de vuit i amb l’amenaça constant de pluja, que en alguna ocasió va fer acte de presència. El tercer castell dels castellers Sant Cugat va ser la torre de set. El cartell de la diada el completaven els castellers d’Esplugues, que van descarregar el quatre i el cinc de set i el quatre de set amb agulla.

Objectiu: concurs

Aquestes han estat els últimes actuacions dels Moixiganguers abans de la gran cita del 4 d’octubre a Tarragona, el concurs de castells, que al llarg del cap de setmana portarà les millors colles del moment. Amb els castells descarregats als darrers mesos, els igualadins s’han guanyat el mèrit de poder participar-hi. Serà a la jornada de dissabte, com ja va passar fa dos anys, i en aquesta ocasió tenen nous reptes que esperen aconseguir. La Tarraco Arena Plaça desperta bons records als Moixiganguers (va ser on van descarregar la seva primera torre de set i el seu primer nou de set) i dos anys després, amb la torre de vuit amb folre ja al sarró, volen ampliar la gesta. Per això fan una crida a la ciutat a participar dels assajos de la colla els dimecres (de 8 a 10 del vespre) i el divendres (de 10 a 12 de la nit) a Cal Tabola (C/Sant Antoni de Baix, 106-108 d’Igualada). Totes les persones que vinguin rebran una samarreta i un entrepà, beguda i lloc a l’autobús el dia 4 d’octubre per anar cap a Tarragona.

S’estrena “24”, el programa casteller de Ràdio Igualada

Aquesta però ha estat una setmana d’estrenes castelleres a la ciutat. Per primera vegada, la ràdio municipal, Ràdio Igualada, disposarà d’un espai casteller. Es tracta de “24”, en què un equip integrat sobretot per membres dels Moixiganguers abordarà l’actualitat del món casteller cada dilluns de 21h a 22h. L’espai, presentat per Miqui Bernadí, repassa les millors diades castelleres del cap de setmana, compta amb l’opinió d’analistes de diverses colles i entrevista als protagonistes de les actuacions. Es pot escoltar setmanalment al 103.2fm o a radioigualada.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.