TORNAR

L'Ajuntament igualadí remarca la caiguda de matriculacions a les llars d'infants

El curs s'ha obert a la capital amb 7.509 alumnes

ensenyament
Dimecres, 17 setembre 2014. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El govern dóna les xifres de l'inici de l'any escolar i, encara amb la polèmica per les llars d'infants a la memòria, recorda que les xifres de natalitat segueixen baixant. Anna Bacardit afirma que els ajuts per les llars d'infants públiques les fan molt més econòmiques que la resta de la demarcació

Anna Bacardit, avui, davant els mitjans

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada Anna Bacardit (CiU) va comparèixer ahir davant els mitjans per donar les dades de l'inici de curs a la ciutat. Enguany, són 7.409 els alumnes a les aules de la ciutat: 502 en escoles bressol, 1.562 en Educació Infantil, 3.170 a Primària i 2.175 a Secundària. Amb el trasllat de la Ginesta a l'Espígol i les declaracions crítiques de l'oposició sobre la reducció de places a les llars d'infants, Bacardit va remarcar que s'ha produït "un descens del 13% de matriculacions a les llars d’infants" i d’un 6,5% a Infantil. Hi ha hagut, en canvi, un increment del 6% a Primària i del 2,5% a Secundària. La capital de l’Anoia augmenta el nombre d’estudiants en un 0,6%, 44 alumnes més que un any enrere.

Bacardit va posar sobre la taula les xifres del descens a les llars d'infants (les matriculacions a les públiques han caigut quasi un 50% des de 2009) i va recordar que les projeccions demogràfiques indiquen que la població de 0 a 2 anys "tendirà a reduir-se encara un 10% més a l’Anoia entre 2015 i 2021". L'ocupació a les llars d'infants d'Igualada ha caigut de 577 alumnes a 502 en un any. L'edil va recordar que a Igualada, el preu de les llars públiques està 40 euros per sota de la mitjana de la demarcació (123 euros per 163).

Ajuts d'escolarització per 113.000 euros

El govern també subratllar la seva política d'ajuts a l'escolarització. Aquest curs "s’han atorgat més de 113.000 euros en diferents modalitats d’ajuts per al curs que comença. Més que mai". Hi ha hagut 439 ajuts a les famílies per a la compra de llibres de text, per un valor total de 37.500 euros; 9.000 euros en 225 ajuts per a la compra de material escolar d’Educació Infantil conjuntament amb l’àrea d’Acció Social; 13.000 euros per 14 ajuts de menjador i, finalment, 8.000 euros per 25 ajuts per l’escolarització en llars d’infants.

A més, les diferents AMPAs han rebut 22.500 euros per desenvolupar projectes a les seves escoles. Els centres que participen en el segon any del programa de reutilització de llibres –Gabriel Castellà, Escoles de l’Ateneu Igualadí, Ramon Castelltort, Mare del Diví Pastor, Escola Pia, Mowgli i Escolàpies– han rebut un total de 23.600 euros. Anna Bacardit avança que, vista la bona acceptació d’aquesta darrera iniciativa, la voluntat és continuar ampliant-la i fer-la arribar a tots els centres d’Igualada en propers cursos.



4 Comentaris

C

Cris

18 de setembre 2014.16:30h

Respondre

Anna Bacardit NO TENS VERGONYA! t’ha costat prou apareixer i dir alguna cosa i un cop més com a ciutadana em sento decebuda. Tindràs barra de dir que han baixat les matricules a les llars... Llegir més d’infants municipals? De veritat que això és per llogar-hi cadires! Què passa amb tots els pares de la Ginesta que et vam creure a tu i al senyor Marc Castells i que per culpa d’això hem hagut de marxar a la privada?
Ets la regidora d’educació però només mires per lo teu! una univesitat on tu puguis treballar i asegurar-te el futur (i si podem enxufar-hi la parentel·la de l’alcalde encara millor, tots contents) i l’educació 0-3 que la bombin! Em sap tan greu haver confiat amb vosaltres...

M

Maribel

18 de setembre 2014.11:00h

Respondre

Calcuta, ves a les Maioles i veuràs 420.000 euros gastats per aquest Ajuntament. Crec que no es pot dir que facin res de res... per mi, les prioritats no les tenen encertades però de fer, fan.

C

Calcuta

Igualada

18 de setembre 2014.10:45h

Respondre

Potser que aquests governants que tenim s’ho facin mirar. A Igualada es tanca una llar d’infants pública en un barri obrer. A qui beneficia això ?? Evidentment als pares i mares de la ciutat... Llegir més d’Igualada, NO. L’obsessió per ”mirar el duro” d’aquest govern municipal l’ha portat a no fer pràcticament res de profitós en quatre anys. Tindrem ara menys deute que fa quatre anys, però això de què serveix quan tenim a la ciutadania més empobrida que llavors, amb una deixadesa alarmant i amb pitjors serveis ? El principal argument de la campanya del senyor Castells era que sortiríem de la crisi amb ells. A l’hora de la veritat, inversions zero, llocs de treball zero -han destruït ocupació- i una Igualada que es podreix com a ciutat dormitori, oblidada dins la segona corona metropolitana i amb unes comunicacions per carretera i ferrocarril deplorables. No és per jugar a fer de polític, però Igualada necessita un canvi de dirigents, i ràpid.

J

Joan Giner

Igualada

18 de setembre 2014.09:00h

Respondre

Potser si que cada cop hi ha menys nens a las llars d’infants, però cal recordar que l’actual ajuntament amb el Sr. Marc Castella davant i la Sra. Anna Bacardit a ensenyament han deixat de donar... Llegir més ajudes per l’ecolarització d’aquests infants de les famílies més necessitades. han tancat una llar d’infant en un dels barris més obrers i necesstats de la ciutat. han deixat a tota una part de la ciutat sense un centre de 0-3 anys a prop a no ser que siguin als privats a preus que no són possibles assumir.
Aixó si la Sra. Anna Bacardit s’ha ben arreglat el seu furtir académic.....
Si aixó és govenar per a tot els igualadins ”que venga Dios i lo vea”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.