TORNAR

El Campus Universitari d'Igualada s'inaugura dijous

Tot a punt per engegar la nova seu de l'Escola d'Enginyeria, al Pla de la Massa

Dimarts, 16 setembre 2014. 13:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A les 6 de la tarda del proper dijous, al Pla de la Massa, tindrà lloc l'obertura del Campus Universitari d'Igualada. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, representants de l'UPC i autoritats locals donaran un primer cop d'ull a aquesta edifici que és una peça important per la projecció i el prestigi d'Igualada a l'exterior

Una imatge que és a punt de ser real

Aquest dijous es farà realitat un dels projectes que porta més temps acariciant Igualada. A les 6 de la tarda, al Pla de la Massa, s'oficiarà la inauguració del Campus Universitari d'Igualada, la nova seu que substitueix la vella Teneria com a casa de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada (EEI). Serà la culminació d'un important esforç econòmic i constructiu que ha involucrat a la ciutat, la Generalitat i la UPC -a la qual està adscrita l'Escola- el darrer lustre. Les obres s'han dut a terme el darrer any i han acabat a temps perquè arrenqui el nou curs acadèmic.

En l’acte hi intervindran el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; Lluís Jofre, president del Consorci Escola Tècnica d’Igualada (CETI) i director General d’Universitats de la Generalitat de Catalunya; i Enric Fossas, rector de la UPC.

L'edifici, que reaprofita una part de Associació d'Investigació de les Indústries del Curtit i Annexes (AIICA) , ha costat cinc milions d'euros, que han pagat a parts iguals la ciutat i la Generalitat. Són quasi 6.000 metres quadrats que es reparteixen en dues plantes. El primer pis és on hi ha els despatxos i la sala de doctorat; a la segona planta es reserva a l'àrea de docència i investigació. S'hi impartiran els estudis de grau en enginyeria química i també de la Càtedra "A3 in Leather Innovation".

L'obertura d'aquesta nova casa és un fet llargament esperat per l'equip de govern, que considera el Campus Universitari com un element clau per atreure inversions. S'espera que serveixi per incrementar també l'atractiu d'Igualada per als estudiants i que en uns pocs anys es pugui arribar al mig miler d'alumnes.


8 Comentaris

D

David

17 de setembre 2014.23:30h

Respondre

Pep, sàpigues que ha ningú l’ obliguen entrar a la política, el que es agosarat es no està prou preparat pel càrrec que gestionen. Si que es veritat que l’ ignorància es molt agosarada!!! ... Llegir més Caldria exigir per entrar a la polìtica el que demana l’ empresa privada a qualsevol executiu.

i

igualadi

Igualada

17 de setembre 2014.16:45h

Respondre

Completament d’acord amb tu pep, la ignorància es molt agosarada

M

Maria Ll.

Igualada

17 de setembre 2014.13:45h

Respondre

De on has tret això David ?, potser to haurà dit algú de Manresa per presumir, però no és veritat.

El Consorci Escola Tècnica d’Igualada és totalment independent encara que pels estudis... Llegir més actuals esta sota la tutela directa de la UPC, però penso que si alguna altre universitat volgués impartir algun altre ensenyament en aquest Campus, solament s’hauria de posar d’acord amb el Consorci

No tot lo bo ha de venir de fora David, nosaltres també som capaços de fer coses ben fetes, penso que a vegades potser ens falta una mica més d’autoestima

p

pep

08700

17 de setembre 2014.12:45h

Respondre

Criticar es molt senzill (comentari 1 i 2) poseu-vos vosaltres a governar i ja veurem quina capacitat teniu,pot ser despres us guarderiu molt de dir als altres el que han de fer ,com feu ara.
Ànims... Llegir més tothom pot arrivar a alcalde fins i tot a president de la generalitat.

D

David

17 de setembre 2014.12:15h

Respondre

Un nou campus universitari que depèn tot de Manresa . oi?

j

jaume rdguez enrich

17 de setembre 2014.08:45h

Respondre

Es un gran dia x ,Igualada felicitacions per els qui ho en fet possible.

J

Joan Giner

Igualada

17 de setembre 2014.08:30h

Respondre

Totalment d’acordo amb el comentari de la Carme

C

Carme

16 de setembre 2014.21:45h

Respondre

Els primers amb matricular-se el nou Campus Universitari podrien ser part dels nostres governants ,potser els igualadins tindríem una millor gestió al nostre Ajuntament

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.