TORNAR

El nou equip pedagògic de l'Espígol reobre les portes del centre amb el repte de guanyar-se les famílies

La llar d'infants va entrar ahir en funcionament dos anys després de suspendre la seva activitat

Dimarts, 2 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les portes de l'escola bressol municipal L'Espígol es van tornar a obrir ahir després de dos anys. La llar d'infants donarà servei a un total de 28 nens i nenes. Malgrat que el centre ha tingut cinc baixes d'alumnes procedents de La Ginesta degudes al canvi d'equip, la nova directora defensa el projecte educatiu i confia en engrescar les famílies.

L'equip pedagògic de L'Espígol amb la tortuga Fanny, la mascota de l'escola bressol

Els operaris de la brigada municipal repintaven ahir les baranes exteriors de vermell, mentre a l'interior de L'Espígol el nou equip pedagògic feia un primer contacte amb les famílies i els infants.

"El primer dia ha anat molt bé, no s'ha sentit ni un plor, i hi ha hagut cohesió entre els infants, els educadors i les famílies", explica Esther Castaño, la nova directora de la llar d'infants. Juntament amb tres educadors i un auxiliar formen l'equip que portarà el centre, gestionat per l'empresa manresana Universal Adventures. Durant aquest curs 2014-15 hi haurà dues línies de p1, amb un total de 15 nens, i una de p2 amb 13 infants.

L'Espígol es va inaugurar el 2009, durant el mandat de l'Entesa, i tres anys després l'equip de govern CiU-ERC anunciava la suspensió temporal de la seva activitat. Des d'ahir aquesta llar d'infants, pràcticament nova, torna a entrar en funcionament. "Ens agraden molt les instal·lacions, està ben distribuït, té molts espais per guardar material i molta llum", destaca Castaño. "Ara l'estem formant des de zero, hi havia alguns armaris, taules i cadires, i de mica en mica l'anirem completant amb els nens i nenes", afegeix.

Els efectes del canvi d'equip

L'inici de curs venia marcat per la polèmica dels darrers dies, quan les famílies que traslladaven els seus fills de l'escola bressol de La Ginesta es van trobar amb què un equip pedagògic diferent gestionaria L'Espígol, contràriament al què l'Ajuntament els havia anunciat. "Suposo que les famílies tenien un cert recel, perquè es una situació particular que han viscut en negatiu i no es pot demanar més, però la veritat és que s'han obert molt bé a nosaltres", destaca la directora de L'Espígol. "De seguida els pares i mares ens van dir que nosaltres no teníem res a veure amb el conflicte, i que tenien ganes d'escoltar-nos", afegeix. Així, "avui els hem vist a tots molt contents, ara s'ha d'anar veient", comenta Castaño. De moment, el primer dia "l'experiència ha sigut molt positiva, i els pares s'han engrescat molt a participar en l'adaptació en família".

A causa del canvi d'equip pedagògic hi ha hagut cinc baixes d'alumnes que venien de La Ginesta. "Algunes famílies ens han explicat que els hi queia molt lluny, i que haurien vingut per mantenir la tutora que ja tenien, però que si l'equip canviava preferien anar a un centre més proper, encara que fos privat. També és cert que dos o tres pares ens van dir que no volien incloure el seu fill en cap llar d'infants municipal, pel seu enuig amb l'ajuntament", comenta la directora. D'altra banda, "els que s'han volgut quedar a la llar d'infants pública s'han mantingut amb nosaltres, però val a dir que no han tingut l'opció d'anar a un altre lloc perquè les preinscripcions es va fer a l'abril, així que s'han hagut de conformar".

Com a escola "sap greu perquè presentem el projecte pedagògic amb una mica de desencís, sabent que els pares no tenen més opció que venir, que no ens han escollit...i ens agradaria pensar que ens escullen perquè tenim un bon projecte".

Un projecte educatiu humanitzat

La directora del centre destaca que l'escola bressol ha creat un projecte educatiu des de la perspectiva de la pedagogia sistèmica i la metodologia Pickler. "És una pedagogia molt oberta, orientada cap a les famílies, la flexibilitat horària i cap a la participació dels pares i mares a l'escola", comenta. "Entenem el nen com un ésser multidimensional, format a través de les seves dimensions culturals, socials, històriques, familiars...i el volem entendre des de tot el seu context i amplitud, d'aquesta manera podem fer que se senti com a casa", afegeix.

"El que esperem de la llar d'infants és que sigui realment una llar, els darrers anys s'ha academitzat moltíssim aquesta etapa i ara amb aquesta pedagogia volem humanitzar el món educatiu", explica Castaño. Per això "no es prioritza a quins continguts arribem sinó com hi arribem, es fomenta l'experimentació, el joc lliure, i la voluntat del nen, ja que entenem que només un cor feliç pot aprendre", resumeix.


7 Comentaris

M

Montserrat

6 de setembre 2014.08:15h

Respondre

Lourdes, d’acord amb moltes coses que dius, però el canvi de l’empresa que gestiona la llar, fet per concurs... no és clar ja que qui va guanyar va ser l’altra empresa i no la que avui te la... Llegir més gestió. Sobre els equips pedagógics res a dir ja que no en sé res i els desitjo lo millor.

l

lourdes

4 de setembre 2014.20:18h

Respondre

És necessari barrejar política amb atenció educativa? és una llar d’infants on s’ha canviat l’equip educatiu i punt. Qui diu que el que l’anterior havia de ser indefinit? qui diu que eren... Llegir més únics i omnipotents? ha quedat gent a l’atur? potser si però i els que tenen per fi una oportunitat no compten? i la il.lusió d’encentar un nou projecte amb professionals iguals d’il.lusionats i ben preparats i formats no compta? que els nens siguin feliços no compta? o es tracta de matxacar a l’Alcalde i fer política. Au va! això cansa ja no s’ho creu ningú

P

Pare

2 de setembre 2014.23:27h

Respondre

Són forces mes que 5 els infants que finalment no han começat el curs a l’espigol, amb tot no oblideu qui s’ha quedat ho ha hagut de fer perquè no han tingut cap altre opció.
Senyor Marc... Llegir més Castells i regidora d’ensenyament s’hi han lluït! Quan arribin les municipals farem memòria!

m

maika

2 de setembre 2014.22:32h

Respondre

Es injust deixa tot l’equip de la Ginesta al carrer sense cap opcio’tot es politica i tots els ajuntaments fan el que volen sense importalsi res els problemes i les ilusions de la gent

p

pep

igualada

2 de setembre 2014.18:22h

Respondre

Primer de tot molta sort per aquest nou equip... ànims!

Dato important! TOTAL 28 nens curs 2014-15 hi haurà dues línies de p1, amb un total de 15 nens, i una de p2 amb 13 infants.

i no hi ha... Llegir més cap línea de p0 bebès +4mesos?? que no fan cantera?? qui pujarà després??

Que no van deixar fer inscripcions de p0 a l’Espígol?

És molt estrany.... hi ha o no estrategia política?

j

joan

Igualada

2 de setembre 2014.16:56h

Respondre

Curiós, la nota no recorda que aquesta escola quan la va obrir el govern d’Entesa la havia confiat pedagogicament a un equip sortit de ”la Ginesta”. El Govern de CiU. ja la va tancar i va... Llegir més treure a aquest equip. Al cap d’un curs tanca ”la Ginesta” i deixa tot l’eqip al carrer.
Pregunto: qué té el Govern de CiU, el Sr. Marc Castells, contra un equip que durant més de 30 anys ha fet una tasca social i de cohesió en un del barris més obrers d’Igualada?
És que al Sr. Marc Castells no li interessa gent que faci tasca social/pedagogica en barris amb el que ell no té prous vots?

C

Carme

2 de setembre 2014.12:23h

Respondre

Algù pot explicar aquesta voluntat política de treure l’ equip de la ginesta ? perquè una empresa de Manresa que no guanya el concurs pedagogic i no una igualadina?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.