TORNAR

Els Prats de Rei reviu la Batalla de 1711

L'acte ha comptat amb la presència del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el Comissari del Tricentenari, Miquel Calçada i l'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella

cultura
Dilluns, 1 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest diumenge ha tingut lloc l'inici de la Commemoració del Tricentenari de la Batalla dels Prats de Rei i l'obertura dels Campaments Històrics. La Torra de la Manresana ha retrocedit fins el 1711 convertint-se en un escenari ple de soldats, artilleria, tendes de campanya, música i instrucció. Al llarg del matí s'ha fet un taller de danses del 1714 i l'acte d'homenatge amb la inauguració de l'adequació de la Torre de la Manresana. L'acte ha anat acompanyat de música, poesia i salves d'honor pels qui van lluitar en la batalla. Al migdia, ha tingut lloc la recreació de la batalla.

L'acte d'homenatge ha comptat amb la presència del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, Miquel Calçada, Comissari del Tricentenari 1714-2014 i l'alaclde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella, que ha donat el tret de sortida a l'acte inaugural reivindicant que: "la guerra és sang, destrucció i sufriment, el que volguem aconseguir a partir d'ara ha de ser per la via del consens" desitjant que "els escenaris com els de la Batalla dels Prats de Rei ens encoratgin per seguir lluitant per allò que volem". Al ser torn, Miquel Calçada ha explicat que "la batalla dels Prats de Rei no és menor, hi ha historiadors que consideren que seria la tercera en importància succeïda a la península", destacant que "la inclusió dels Prats de Rei a la ruta 1714 posarà aquesta història de nou d'actualitat". Calçada ha acabat la intervenció exposant que "vam ser derrotats però no vam se vençuts, és per la tenacitat dels nostres avantpassats que som avui aquí reconeixent-nos com un sol poble, hem de deixar de parlar de la nostra història i humilment ens hem de disposar a canviar-la" recalcant que "ara com el 1714 ens tornarem a jugar el nostre futur un 11 de setembre". Per la seva banda, el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell ha volgut posar en relleu tres idees, en primer lloc "estem celebrant el dret a gestionar la nostra memòria col·lectiva" en segon lloc "recuperar el nostre dret a aprofundir en la vida democràtica" i finalment, "expressar el dret a imaginar un futur millor, una millor manera de governar-nos i fer un país millor".

Recreació de la batalla

A les 13'30 ha tingut lloc la recreació de la Batalla dels Prats de Rei amb els atacs borbònics i els contraatacs austricistes, amb la participació dels Miquelets de Catalunya, Regiment de Sant Narcís, Regiment de la Ciutat, Hússars Hongaresos, Rêgiment de la Couronne i Regto. Morados Viejos. Podeu veure un recull de fotografies de la recreació, aquí.

En finalitzar la recreació ha tingut lloc un dinar popular del 1714 amb la tropa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.