TORNAR

L’Associació de Gent Gran d’Igualada fa una valoració positiva dels primers sis mesos del nou edifici del Casal

Reiteren la voluntat de convertir l'equipament en un punt de trobada intergeneracional

societat
Divendres, 29 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
"A poc més de sis mesos de la seva obertura, podem afirmar que s’han complert les nostres expectatives i que després d’un temps de adaptació, veiem amb bons ulls el seu funcionament i les possibilitats que ens ofereix". És la valoració que fa l'Associació de Gent Gran d'Igualada mig any després que el nou Casal del Passeig obrís les seves portes.

Ara fa mig any que es va inaugurar el Casal del Passeig.

Des de l'entitat destaquen els "nous models de participació social de les persones grans" que l'espai facilita. "Creiem que amb la bona voluntat de totes les persones implicades, amb respecte i diàleg, ens estem organitzant correctament, per tal d’anar afegint activitats a les ja creades, que cada cop són més", destaca la junta de l'Associació de Gent Gran d'Igualada.

"Sempre ens han fet por els canvis, però és bo renovar-nos, i en aquest cas el nou equipament ens dóna la possibilitat de crear un entorn més ampli i sobretot a nivell intergeneracional, ja que en una societat com l’actual, hem de potenciar la relació entre totes les edats, i esdevenir un centre familiar i no tancat en sí mateix", afegeixen.

Tal com defensa l'entitat, "moltes vegades ens queixem que les persones grans som discriminades en molts aspectes, doncs no, ara es tracta d’estar plenament integrades en una societat oberta, en que les persones grans aportem la nostra experiència, que puguem mantenir-nos actius i participatius, menys egoistes, més solidaris, obrin la mirada cap els altres, adquirint nous coneixements i entre tots sapiguem recuperar els valors, que han de fer que es trenquin els prejudicis entre generacions i també evitar l’aïllament, fomentant els valors democràtics que són la base de convivència en la comunitat".

Activitats molt variades i amb un bon índex de participació

L’Associació de Gent Gran d’Igualada aprofita aquest moment per fer un balanç de les activitats que s'han dut a terme al nou equipament.

"Des del inici del 2014 ens han donat el seu suport 306 persones, fent-se socis de la nostra entitat, i dia a dia els anem incrementant. En aquests sis mesos hem fet moltes activitats obertes a tothom, a socis i a no socis, a gent gran i a adults: coral, playback, tai-txi, gimnàstica, cuina, solfeig, francès, angles, informàtica, aquagim, manualitats, pintura, etc. amb una participació regular de 350 persones", apunten.

A més, també han fet: Sis tertúlies amb un total de 350 assistències, Ball cada diumenge amb un total de 3.200 assistències, Inauguració, dinar i ball de les Festes de la Primavera Gran amb 325 assistències, Festa de Carnestoltes amb 170 persones, i han rebut visites d’altres Casals de Catalunya, un total de 465 persones.

Un espai obert a tots els ciutadans

L'Associació de Gent Gran tanca la valoració obrin les portes del Casal a tots els igualadins. "Us convidem a venir a recollir la nova programació de setembre a desembre de 2014, a partir del dia 1 de setembre a la consergeria de l’equipament. Segur que entre les activitats de l’Associació i les que programa el propi equipament hi trobareu quelcom que us agradi. Us esperem a tots a venir i a gaudir d’aquest Equipament adreçat a les persones grans i no tant grans, i segur que tothom hi pot trobar el seu espai".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.