TORNAR
PUBLICITAT

IPV-VV vol dur la Generalitat als jutjats pel retard en la connexió de Vilanova amb la Ronda Sud

El partit portarà al ple municipal una proposta per reclamar l'enllaç pendent amb el Barri de la Pau

politica
Divendres, 29 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup IPV-VV presentarà una moció al pròxim ple ordinari de setembre, per exigir el compliment del conveni signat el 2010 entre l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la Generalitat de Catalunya. En aquest document la Generalitat es comprometia a urbanitzar la connexió de l’enllaç del Barri de La Pau amb la Ronda Sud d’Igualada, una obra que quatre anys després no s’ha realitzat.

Plànol de l'enllaç pendent de la Ronda Sud amb Vilanova

El 2 de juliol de 2010, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya es va comprometre a urbanitzar la connexió del Barri de La Pau amb la Ronda Sud d’Igualada. Independents per Vilanova-Veïns amb Veu (IPV-VV) retreu al govern que "sense cap justificació aquesta connexió continua aturada, i cap responsable polític ha donat cap resposta a l’incompliment de la clàusula número 6 del conveni".

Des d’IPV-VV "volem denunciar la passivitat del govern actual del PSC i CIU davant d’una il·legalitat". "De la mateixa forma l’anterior soci del PSC, el grup municipal VA tampoc va mostra cap interès pel tema, ningú s’ha preocupat per exigir la urbanització de la connexió del Barri La Pau amb la Ronda Sud", afegeixen. "L’incompliment del conveni s’ha de denunciar als jutjats, exigint a la Generalitat la dotació pressupostaria i la urbanització de l’enllaç de forma immediata", assegura la formació liderada per Juan Manuel Cividanes.

Al proper ple es debatrà la proposta d'IPV-VV d'iniciar un contenciós administratiu contra la Generalitat

"Esperem que al pròxim ple ordinari, tots els grups valorin els interessos generals dels veïns del Barri de La Pau i de Vilanova del Camí, i exigeixin de forma enèrgica i mitjançant la via legal el compliment dels acords signats per la Generalitat de Catalunya, realitzant la corresponent denuncia a la Jurisdicció Contenciosa Administrativa", apunta IPV-VV.

IPV-VV denuncia que la Ronda Sud "només dóna servei a Montbui i s'oblida de Vilanova"

"Si la Generalitat es va comprometre a realitzar aquesta inversió de 520.000 euros, ja és hora que li exigim el seu compliment, no podem continuar amb una Ronda Sud que només dona servei a Santa Margarida de Montbui i s’oblida de Vilanova del Camí", defensa Cividanes. Actualment manca l’enllaç del Barri de La Pau i també l’enllaç directe amb Barcelona des del Barri Santa Llúcia.

Els independents també recalquen que "el conveni va estar amagat pel PSC als grups municipals de l’oposició". Segons afirmen, "es va conèixer la seva existència en una reunió exigida pel grup IPV-VV a les oficines de Barcelona de la Generalitat, per tractar el tema dels enllaços de Vilanova amb la Ronda Sud".


6 Comentaris

M

Mateu

29 d'agost 2014.23:00h

Respondre

Tens tota la raó Carles Pi Sunyer, hi han temes més prioritaris... com ara anelles verdes, abaratiments de llars d’infants, etc etc

C

Carles Pi Sunyer

Vilanova

29 d'agost 2014.21:23h

Respondre

Penso que té un cost desorbitat per l’obra que s’ha de fer i que això va a càrrec dels veïns... Jo cada dia entro i surto de Vilanova per aquesta zona i no em cauen els anells per tenir que... Llegir més fer una mica de volta per l’Abacus. Amb la situació que estem patint, considero que hi han altres temes més prioritaris en que gastar-nos els diners.

C

Carles Pi Sunyer

vilanova

29 d'agost 2014.20:13h

Respondre

prego, abans de formular cap judici al respecte, que us llegiu el conveni que apareix en documents relacionats i les noticies relacioandes per tal de conèixer la veritable veritat de tot aquest... Llegir més tena.
Noticia relacionada del 31-5-2013 : Els responsables de Territori i Mobilitat van confirmar a la delegació vilanovina que tenen previst complir amb el conveni que van signar i que inclou aquestes connexions però ja van avançar que no seria aquest any. La Generalitat no disposa de pressupost i encara que s’aprovés properament, no es podria incorporar aquesta obra. El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, va explicar que tenen compromisos adquirits (obres) per valor d’1.900.000 € i que la partida que els han atorgat només arriba a 1.200.000 €.
Tampoc hi ha garanties que les connexions de la Ronda Sud amb Vilanova del Camí es puguin fer el 2014, “dependrà de les condicions econòmiques del moment”, va dir Font.

J

Jordi

Igualada

29 d'agost 2014.19:00h

Respondre

Ara no defensaré en cap cas el pagament de comissions, però a la vista dels comentaris que llegeixo només apuntar....
Uns feien obres amb el 3 o el 5% (que és un robo) i altres feien uns projecte... Llegir més sense saber ni d’on sortirien els diners o amb peatges a l’ombra a pagar entre tots durant els propers 25 anys.
Curiós que la culpa sigui dels d’ara que no fan la carretera i aplaudim qui la va pensar sense pressupost. així ens va.
Uns per una cosa els altres per una altra queda clar que cal foc nou o renovat, un país nous en definitiva.

j

j

IGDA

29 d'agost 2014.17:52h

Respondre

Segurament, la Empresa que tenia que fer les obres, no va voler, pagar la comissió del 5%.

”Carod asegura que ”ALGUIEN MUY IMPORTANTE” de CIU le dijo que ”lo del 3%” era ”el 5%”

M

Manel

BCN

29 d'agost 2014.08:46h

Respondre

una obra que quatre anys després no s’ha realitzat.I que de moment no hi ha cap intencio de realitzar

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.